Corneliu Gurin nu demisionează din funcţia de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Gurin, procuror general. FOTO: Adevărul
Corneliu Gurin, procuror general. FOTO: Adevărul

Procurorii au făcut tot posibilul pentru investigarea furtului de la BEM, iar în timpul apropiat mai multe dosare vor fi oferite justiţiei, afirmă procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin.

„Unii încearcă să ducă societatea în eroare, spunând că procurorii n-au făcut nimic în ceea ce priveşte furturile din sistemul bancar. Dimpotrivă, s-a făcut un volum enorm de lucru. Au fost intentate mai multe dosare pentru credite neperformante şi pentru neglijenţă în serviciu. Pe averea suspecţilor a fost pus sechestru. Dacă judecata îl va condamna şi le va confisca averile, o parte din bani vor putea fi restituiţi”, a declarat Corneliu Gurin în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. 

Gurin a mai spus că o atenţie deosebită este acordată dosarelor anticorupţie. „Am vrut să vedem dacă facem totul corect. În acest scop, împreună cu conducerea CNA am solicitat să ne fie trimis un procuror din exterior. Mariana Alexandru nu are mandat ca să investigheze de sine stătător dosare sau să le reprezinte în instanţă. Însă ne va împărtăşi din experienţa sa”. 

Referitor la protestul din PMAN, Corneliu Gurin îi susţine pe protestatari, dar nu le va satisface revendicarea cu privire la demisia sa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite