Comisia Europeană: Aşteptăm cu nerăbdare vizita lui Igor Dodon la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Contactele Uniunii Europene cu autorităţile moldovene sunt dedicate continuării implementării cu succes a Acordului de Asociere, spre binele cetăţenilor moldoveni. Este comentariul oferit pentru Radio Europa Liberă de către Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a şefei politicii externe a UE, Federica Mogherini, cu referire la declaraţiile preşedintelui Igor Dodon, care a vorbit la Moscova despre neajunsurile Acordului de Asociere.

„Acordul de Asociere, inclusiv partea lui comercială, este baza principală a relaţiilor UE cu Republica Moldova şi oferă un cadru legal puternic legăturilor noastre politice şi comerciale. Cum se ştie, el a intrat în vigoare şi este implementat cu rezultate pozitive pentru ambele părţi, iar profunzimea relaţiilor UE cu Moldova este demonstrată de asemenea de alte înţelegeri-cadru importante, de pildă cele referitoare la mobilitatea cetăţenilor”, menţionează Maja Kocijancic.

„Contactele noastre cu autorităţile moldovene sunt dedicate continuării implementării cu succes a acestui Acord, spre binele cetăţenilor moldoveni. Aceasta este tot ce pot spune în acest stadiu. Desigur, aşteptăm cu nerăbdare vizita preşedintelui Dodon la Bruxelles în viitorul apropiat”, se mai spune în comentariul pentru Radio Europa Liberă.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat într-o vizită la Moscova, a declarat că nu exclude faptul că după alegerile din 2018, poziţia majorităţii parlamentare, adică a Partidului Socialiştilor, spune el, va fi de denunţare a Acordului de Asociere cu UE, iar şeful statului o va susţine. Şeful statului a mai spus că s-a pronunţat de multe ori împotriva acestui acord, care potrivit lui, nu a dat niciun rezultat bun pentru Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite