Chirtoacă: Dacă aveam vreo înţelegere cu Plahotniuc, nu candidam nici la şefia partidului şi nici la parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, neagă că are vreo relaţie cu preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. Ex-primarul de Chişinău susţine că nu a avut „niciun fel de experienţă de colaborare cu Plahotniuc” şi că nici nu s-a văzut cu acesta vreodată.

„Dacă eu aş fi avut vreo înţelegere cu Plahotniuc, eu rămâneam la Primărie, eu nu-mi dădeam demisia. Astfel, Andrei Năstase nu ajungea primar la Chişinău în alegeri anticipate. Dacă eu aveam vreo înţelegere cu Plahotniuc, atunci nu candidam nici la preşedinţia partidului şi nici pentru Parlament, pentru că asta a fost ameninţarea din partea lor. Dacă eu aş fi avut înţelegere cu Plahotniuc, atunci trebuia să mă duc la Blocul ACUM din toamnă, să nimeresc acolo să fiu aproape de ei”, a declarat Dorin Chirtoacă la „Adevărul Live”.

Chirtoacă afirmă că „bătălia” sa cu Plahotniuc încă urmează a fi dată şi de acum acolo. 

„Pentru că în toţi aceşti ani el a vrut şi insule în lacul „La Izvor”, şi în parcul central „Ştefan cel Mare” a vrut hotel cu 16 etaje, şi clădire cu 16 etaje lângă liceul „Gheorghe Asachi şi nu a primit nimic din toate astea. De asta m-a arestat şi m-a scos”, a spus preşedintele PL.

Potrivit lui, „regimul Plahotniuc a depăşit orice limite: dictatură, nu-i justiţie, nu-i presă”. 

În încercarea de a demonstra că nu are vreo legătură cu Plahotniuc, Chirtoacă a mai adăugat că, la o întrevedere recentă cu ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, la care ar fi participat vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi şi liderul PPDA, Andrei Năstase, liberalul ar fi fost singurul care a cerut sancţiuni internaţionale personale împotriva lui Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite