Câţi bani primesc soldaţii ucraineni care luptă în estul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de al Kiev a anunţat că a alocat sute de milioane de hrivne militarilor ucraineni pentru că au luptat în conflictul din estul ţării şi familiilor lor, forţele armate fiind remunerate cu mai mult de 34 mii de dolari în cazul în care reuşeau să nimicească tehnica militară a inamicului.

Potrivit tsn.ua, Ministerul ucrainean al Apărării a făcut publice sumele pe care le primesc de la stat soldaţii ucraineni care sunt implicaţii în conflictul armat din estul ţării şi familiile acestora. Astfel, reprezentanta Ministerului, Viktoria Kuşnir, susţine că militarii ucraineni au fost remuneraţi până acum cu 58 de milioane de hrivne sau 2,7 milioane de dolari. Soldaţii care au reuşit să distrugă muniţiile şi tehnica militară ale separatiştilor au fost răsplătiţi cu 724,5 mii de hrivne sau peste 34 mii de dolari.

Şi familiile militarilor care participă la războiul din estul ţării au primit indemnizaţii unice în sumă totală de 507 milioane de hrivne sau 23,8 milioane de dolari. Reprezentanţii forţelor armate care au fost răniţi sau au rămas invalizi în urma luptelor din estul Ucrainei au primit suma de 138 de milioane de hrivne sau 6,5 milioane de dolari.

Autorităţile de la Kiev mai susţin că până în prezent au fost eliberaţi 2 869 de ostatici ai separatiştilor proruşi, 168 de militari fiind ţinuţi în continuare în captivitate de puterea nerecunoscută din Donbas.

Menţionăm că, recent, presa de la Moscova, a divulgat date despre cheltuielile Kremlinului pentru ruşii care luptă în Ucraina.

Rusia a alocat 3 milioane de ruble sau 50.000 de dolari soldaţilor ruşi care au murit în Ucraina şi 25.000 de dolari celor care au rămas invalizi după ce au fost trimiţi să lupte împotriva ucrainenilor. De asemenea, Putin a decis să-i plătească cu 1 800 de ruble sau cu circa 25 de dolari pe zi pe militarii angajaţi în armata rusească în bază de contract.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite