Care este agenda discuţiilor la întâlnirea lui Igor Dodon cu liderul de la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vadim Krasnoselskii president.gospmr.ru

Preşedintele Igor Dodon se întâlneşte marţi, 29 octombrie, cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Subiectele care vor fi discutate ţin de aşa numitul pachet „Berlin +”, transmite IPN.

Vicepremierul pentru reintegrare, Vasilii Şova, a declarat pentru IPN că pe ordinea de zi se va regăsi subiectul conexiunii de telefonie fixă şi mobilă, libera circulaţie a persoanelor oficiale şi problema dosarelor penale pe numelor unor funcţionari. Vicepremierul nu exclude că vor fi discutate şi alte subiecte, cum ar fi situaţia din Zona de Securitate.

Potrivit lui Vasilii Şova, unele înţelegeri din „Berlin +” au fost în totalitate îndeplinite. Este vorba despre apostilarea diplomelor, asigurarea accesului fermierilor la pământurile lor din raionul Dubăsari, asigurarea condiţiilor pentru funcţionarea şcolilor subordonate Ministerului Educaţiei, instituirea numerelor neutre de înmatriculare a maşinilor din Transnistria.

Vasilii Şova declară că partea moldovenească a făcut cunoştinţă cu agenda liderului de la Tiraspol privind întrevederea şi consideră că prin subiectele enunţate Vadim Krasnoselscki a dat de înţeles că se vor discuta şi alte subiecte care sunt în interesul ambelor părţi.

Întrevederea va avea loc într-un format lărgit, dar şi bilateral, la Holercani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite