Candidaţii de dreapta la şefia Primăriei Chişinău, invitaţi să elaboreze un program unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Politic Democraţia Acasă lansează discuţii publice la care invită toţi candidaţii partidelor de dreapta la funcţia de primar general a municipiului Chişinău.

Într-o conferinţă de presă la IPN, candidatul formaţiunii, Vasile Costiuc, a declarat că urmează să fie puse în discuţie programele politice ale acestora, iar drept consecinţă va fi elaborat un program unic de administrare a Chişinăului, care va fi subsemnat de toţi candidaţii proeuropeni.

„Ne propunem, din programele candidaţilor privind administrarea Chişinăului să ajungem la o sinteză asumată de toţi participanţii, ce urmează a fi pusă în aplicare, printr-un program şi candidat unic ce poate fi susţinut în al doilea tur de scrutin pentru Chişinău”. Vasile Costiuc spune că odată cu semnarea programului unic, cel care va trece în turul doi va avea suportul necondiţionat al tuturor participanţilor şi semnatarilor respectivului act.

„Prin acest gest vom transmite un semnal clar societăţii, că avem capacitatea de a ne aşeza la masa de discuţii, de a asculta poziţii diametral opuse, dar ca scop final să avem identificarea unei soluţii amiabile pentru toată lumea. Transmitem societăţii că ne pasă de oraşul în care trăim şi vrem un oraş administrat eficient indiferent de cine va fi primar dintre cei de dreapta”, susţine Vasile Costiuc.

În opinia sa, mesajul pe care-l transmit candidaţii prin participarea la această masă rotundă, este că în toamnă vor avea capacitatea de a-şi unifica forţele a avea un rezultat pe măsura aşteptării societăţii, care îşi doreşte integrarea europeană. De asemenea, care îşi doreşte un viitor decent acasă şi care vor să vadă politicieni cinstiţi şi hotărâţi să ia în mâini guvernarea împotmolită în corupţie.

Dacă apelul Partidului Democraţia Acasă va rămâne fără răspuns din partea candidaţilor proeuropeni, Vasile Costiuc spune că va informa cetăţenii despre refuzul şi incapacitatea celor, care promit să vină în fruntea Primăriei, să discute civilizat. „Un primar general ar trebui să fi un primar al tuturor”, spune Vasile Costiuc.

Acesta mai spune că va transmite personal invitaţii de a participa la masa rotundă tuturor candidaţilor, cu excepţia candidatului PSRM şi candidatului Partidului Politic Şor.

Vasile Costiuc propune ca masa rotundă să fie organizată la Primărie, pe parcursul săptămânii curente. Locul şi ziua urmează să fie stabilite de comun acord cu toţi candidaţii de dreapta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite