Bogdan Ţîrdea afirmă că PSRM nu s-a aşteptat că PAS va fi dispus să susţină candidatura Zinaidei Greceanîi la funcţia de preşedinte al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul socialist Bogdan Ţîrdea recunoaşte că decizia Partidul Acţiune şi Solidaritate de a susţine un preşedinte al Parlamentului înaintat de PSRM este una neaşteptată pentru formaţiunea pe care o reprezintă. La discuţiile la care au participat cu o zi mai înainte ACUM şi PSRM nu erau semnale că o asemenea decizie va fi luată. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Bogdan Ţîrdea spune că în cadrul întâlnirii dintre ACUM şi PSRM una dintre formaţiunile care formează blocul era mai constructivă decât cealaltă.

„Astăzi trebuie să recunoaştem că PAS a luat o decizie constructivă. Nu putem să nu salutăm o asemenea decizie pentru că indiferent de rezultatul acestui pas politic şi a procesului de negocieri de mai departe, aceasta vorbeşte despre o anumită responsabilitate şi dorinţa de a soluţiona măcar cumva situaţia politică”, a declarat socialistul.

Bogdan Ţîrdea spune că PSRM împreună cu PAS ar avea 49 de mandate, dar îşi exprimă încrederea că două mandate, pentru a putea fi adoptate decizii în Parlament, pot fi găsite. Socialistul spune că aşteaptă aceeaşi abordare constructivă din partea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Vladimir Bolea spune că membri PAS au o abordare pragmatică, occidentală faţă de politică, văd ce se întâmplă în Republica Moldova şi decizia luată de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii se bazează pe dorinţa de a începe soluţionarea problemelor.

„Chiar dacă noi, PAS, am declarat că vom vota pentru candidatul socialiştilor, poate noi referitor la alte probleme nu vom avea un consens, poate nici nu va exista o coaliţie, dar însuşi faptul că am început discuţia aceasta vorbeşte despre dorinţa de a soluţiona problemele”, a declarat politicianul.

Miercuri, 5 iunie, Consiliul Politic Naţional al Partidului Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, a decis că va vota pentru un preşedinte al Parlamentului propus de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”. Biroul Politic Permanent al Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr a decis convocarea în regim de urgenţă a şedinţei Consiliului Politic Naţional al partidului pentru astăzi, 6 iunie. Ora şi locul întâlnirii nu au fost anunţate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite