Băsescu: România nu şi-a folosit „cheile” în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că România ar fi putut contribui la o înţelegere între partidele pro-europene de la Chişinău, însă nu a făcut acest lucru.

În cadrul unei emisiuni la TVR, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat: „Avem chei pe care le ştiu cei ce trebuiau să ştie şi să ne aşezăm la masă cu cele trei partide pro-europene. Nu au fost folosite şi am ajuns aici”.

Conform lui Traian Băsescu, eşecul investirii guvernului Leancă-2 era previzibil, iar un astfel de guvern ar fi fost „inadmisibil”. Fostul preşedinte al României a apreciat că partidele pro-europene de la Chişinău „S-au dus în Parlament fără alianţe făcute. Nici cu Partidul Liberal, nici cu comuniştii”, spunând că nu ştie de ce ” nu au reuşit să facă o concesie celui mai pro-european partid, liberalii”.

Referitor la candidatul Chiril Gaburici la funcţia de premier, Băsescu este de părere că acesta nu va avea forţa politică să promoveze reformele europene: ”Avem un premier care provine din business, asta înseamnă o Moldovă care începe să dea semne de rateu, în mod cert, nefiind forţa unui premier politic, nu va reuşi să împingă cu aceeaşi forţă Acordul de asociere şi liber schimb”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite