Băsescu: N-am să mă duc la uşa lui Plahotniuc să-i cer cetăţenie. Nu-s atât de mărunt încât să fac aşa compromisuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mediafax.ro
FOTO mediafax.ro

Fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu a dat de înţeles că instanţa încă nu i-a dat câştig de cauză pe problema redobândirii cetăţeniei Republicii Moldova pentru că justiţia moldovenesască ar fi controlată de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Ex-preşedintele român afirmă că nu intenţionează să aibă o întrevedere cu democratul, chiar dacă redobândirea cetăţeniei şi ar depinde de acesta.

Întrebat dacă Vlad Plahotniuc controlează justiţia, Traian Băsescu a răpuns: „Nu ştiu. Îmi e foarte greu să vă spun dacă o controlează sau nu”. 

„Toată lumea spune că ar controla-o. Deci, probabil de asta am pierdut procesul de a-mi redobândi cetăţenia română”, a declarat Traian Băsescu joi, 12 aprilie, la emisiunea „Politica” de la TV8.

Fostul şef de stat a adăugat că nu va discuta cu Plahotniuc pe problema cetăţeniei moldoveneşti, deoarece nu e „atât de mărunt” încât să facă „tipul acesta de compromisuri”. 

„Asta e specific Chişinăului - toţi îl înjură pe Plahotniuc şi toţi îi intră în casă pe uşa din spate”, a precizat ex-preşedintele român.

El a accentuat că nu crede că e firesc să se întâlnească cu Plahotniuc. 

„Deocamdată, nu am nicio intenţie să mă întâlnesc cu Plahotniuc şi nu ştiu de ce ar fi”.

Fostul şef de stat susţine că are nevoie de cetăţenia moldovenească doar pentru a prelua funcţia de preşedinte al Partidului Unităţii Naţionale (PUN).

„Dar pentru asta n-am să mă duc la uşa lui Plahotniuc să-i cer cetăţenie. E un drept al meu, încerc să mi-l iau prin instanţă”, a mai spus Băsescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite