Anatol Ţăranu: Cetăţenii care vor ieşi pe 26 august în stradă au toate motivele să protesteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anatol taranu

Analistul politic Anatol Ţăranu consideră că oamenii care vor ieşi pe 26 august la protest au toate motivele să protesteze. Organizatorii acestuia au interesul şi intenţia ca protestul să aibă o amploare cât mai mare şi acest lucru se datorează inclusiv faptului că protestele precedente au fost sub aşteptări ca prezenţă.

„Se mizează pe faptul că pe 26 se recuperează acele restanţe care au fost admise la protestele precedente”, a declarat Anatol Ţăranu la emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV.

El susţine că protestul se va desfăşura cu o zi înainte de Ziua Independenţei Republicii Moldova, pentru când este planificat un program oficial de către autorităţi, însă protestatarii intenţionează să instaleze corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi conducerea statului va trebui să găsească o soluţie pentru această situaţie.

Analistul politic Corneliu Ciurea este de părere că dialogul partidelor de dreapta şi a unei părţi a societăţii civile cu unioniştii a eşuat şi nu există o politică clară de colaborare între aceste două tabere. În opinia lui, pe 26 august în PMAN vor fi unionişti, dar aceştia nu vor avea o voce distinctă pentru că aceştia vor fi preocupaţi de evenimentul unionist de pe 1 septembrie.

În plus, partidele de stânga refuză categoric să participe la aceste proteste, ridiculizându-le chiar.

„În aceste condiţii, fără unionişti şi fără partidele de stânga, aceste acţiuni de protest, chiar dacă masive, sunt condamnate la o anumită marginalizare pentru că nu cuprind întreaga societate. Pretenţia protestatarilor este de a reprezenta întreaga societate”, afirmă Corneliu Ciurea.

Potrivit lui, faptul că nu va fi prezentă întreaga societate în PMAN va ştirbi din importanţa acestui protest şi singura speranţă a protestatarilor este să fie prezentă în număr mare diaspora.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite