Alegeri locale Chişinău. Silvia Radu: Corupţia şi politizarea instituţiei Primăriei sunt printre cele mai importante probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sputnik.md
FOTO sputnik.md

Candidatul independent la funcţia de primar de Chişinău, Silvia Radu, consideră că principalele probleme cu care se confruntă Primăria sunt „corupţia şi politizarea instituţiei Primăriei”.

Potrivit ei, de când a ajuns în funcţia de primar interimar al Capitalei ar fi luat „o serie de măsuri” în acest sens.

„Am dat afară anumite persoane suspecte de fapte de corupţie, am făcut plângeri la CNA. Procesul de curăţenie a Primăriei a început. Voi continua pe aceeaşi linie. Este important să introducem mecanisme şi proceduri care să reducă cât mai mult posibil contactul direct între cetăţean şi funcţionar. Acesta este principalul mecanism care a fost implementat şi în ţările UE”, a declarat Silvia Radu într-un interviu pentru IPN.

O altă problemă a Chişinăului, în viziunea candidatului, o reprezintă starea drumurilor din oraş.

„Este o problemă foarte veche. Ani de zile s-au făcut lucrări de proastă calitate, nu s-au respectat standardele, uneori s-a turnat strat de asfalt de doar 3 cm, deşi trebuia de 10, se plombau găurile doar cu rumeguş de asfalt şi acesta ţinea doar până la prima ploaie. Din toate aceste cauze, am ajuns aici”, a subliniat Silvia Radu.

Fostul primar interimar a amintit şi despre problema transportului public.

„În ultimii 20 de ani, nu s-a reuşit mare lucru în acest domeniu. Avem mai puţine mijloace auto decât avem nevoie. Sistemul a ajuns aproape de colaps, asta şi din cauza certurilor politice. Anul acesta am reuşit să începem procedura pentru achiziţionarea a 70 de autovehicule. La anul, îmi propun să cumpărăm tot atâtea”, a menţionat Radu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite