Şeful Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova cercetat penal pentru acte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Covaş învinuit de corupere pasivă FOTO Adevărul
Nicolae Covaş învinuit de corupere pasivă FOTO Adevărul

Preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de păsare din Moldova, Nicolae Covaş, a fost reţinut în flagrant de Centrul Naţional Anticorupţie, fiind învinuit de corupere pasivă.

Acesta este bănuit că ar fi extorcat de la un om de afaceri, 90.000 de lei contra promisiunii de a influenţa factori de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare ca să-i  dea în arendă un teren ce aparţine Staţiunii Tehnologice Experimentale Maximovca. Lotul trebuia să fie distribuit în cadrul unei licitaţii publice, iar solicitantul urma să fie declarat câştigător.

CNA a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă. Astfel, sub controlul ofiţerilor Centrului, declarantul i-a transmis învinuitului, pe 30 aprilie, prima tranşă de 45 000 de lei, iar aseară a fost achitat restul banilor – 45.000 de lei. În jurul orei 21.00, ofiţerii CNA l-au prins pe învinuit în flagrant în timp ce lua banii. Operaţiunea a avut loc într-un local din centrul Capitalei.

Bărbatul a predat benevol banii la solicitarea ofiţerilor de urmărire penală. El este cercetat în stare de libertate, întrucât şi-a recunoscut vina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite