Şalaru, la sfat cu Băsescu pentru iniţierea unui proiect politic la Chişinău: Să putem face faţă încercărilor Rusiei de a transforma Moldova într-o enclavă a sa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, a avut joi, 5 ianuarie, o întrevedere cu preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu. Unul dintre scopurile întâlnirii a fost problema legată de necesitatea iniţierii unui nou proiect politic la Chişinău, după ce Şalaru a fost lipsit de sprijinul politic al Partidului Liberal şi retras din funcţia de ministru.

Astăzi, am avut un schimb de opinii despre situaţia politică din Republica Moldova cu preşedintele Traian Băsescu. Împreună am trecut în revistă problemele apărute după alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi necesitatea continuării drumului euro-atlantic. O temă abordată în cadrul discuţiilor a reprezentat-o necesitatea construirii unei noi structuri politice, dar şi, reconstrucţiei instituţionale a statului, astfel încât să putem face faţă încercărilor Federaţiei Ruse de a transforma Republica Moldova într-o enclavă a sa. Unirea se face, nu se dezbate!”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Anatol Şalaru a fost demis din funcţia de ministru al Apărării de către preşedintele Igor Dodon, la solicitarea liderului PL, Mihai Ghimpu. Acesta a declarat că PL îi retrage lui Şalaru sprijinul politic şi l-a acuzat că urmăreşte scopul de a distruge partidul.

La rândul său, Şalaru afirma că îşi dorea doar schimbarea conducerii partidului pe motiv că formaţiunea nu ar avea viitor în frunte cu Mihai Ghimpu, care şi-ar fi pierdut din credibilitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite