În plină criză, Rusia înarmează Armenia. „Va primi cel mai mult armament din regiune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armenia va primi 2000 de milioane de dolari de la Moscova pentru armament. Sursa FOTO: AFP
Armenia va primi 2000 de milioane de dolari de la Moscova pentru armament. Sursa FOTO: AFP

Armenia va putea să-şi îmbogăţească arsenalul militar şi să îşi perfecţioneze structurile militare datorită unui credit de 200 de milioane de dolari acordat de Moscova.

Potrivit interfax.ru, un comunicat al preşedinţiei armene, liderul de la Erevan, Serj Sargsyan, a avut o întrevedere, vineri,  cu ministrul rus al Transporturilor, Maksim Sokolov. Cei doi oficiali au ajuns la un acord prin care Moscova va acorda, în condiţii preferenţiale, Armeniei 200 de milioane de dolari pentru procurarea armamentului modern.

„Pe lângă creditul preferenţial, mai există un acord între aceste ţări care permit Armeniei să procure armament rusesc la preţ de producător. Astfel, cu această sumă, forţele armate armene vor primi cu mult mai mult armament decât ţările din regiune”, notează regnum.ru.  

Menţionăm că în capitala Armeniei, Erevan, au loc proteste de amploare din cauza scumpirii tarifelor la energia lectrică. În acelaşi timp, Rusia este puternic afectată de sancţiunile economice occidentale, fiind dispusă să scoată în acest an din rezervele de stat sute de milioane de dolari. 

.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite