Peste 3 mii de copaci, doborâţi în Chişinău în urma ninsorilor

Peste 3 mii de copaci, doborâţi în Chişinău în urma ninsorilor

FOTO Lia Ciutac via Facebook

Primăria Chişinău a declarat vineri, 21 aprilie, stare de situaţie excepţională pe întreg municipiul Chişinău. Oamenii sunt îndemnaţi să stea acasă pentru a nu se supune riscului. Tot mai mulţi copaci cad în Capitală din cauza îngheţului, dar şi zăpezii. Cifra arborilor căzuţi se ridică la peste 3.000

Ştiri pe aceeaşi temă

Informăm opinia publică despre situaţia în oraş, la ora 11.00, ca urmare a condiţiilor meteo. 

-       Numărul copacilor doborâţi, la nivelul oraşului Chişinău, depăşeşte cifra de 3 mii! 
-       Din cauza străzilor blocate de copacii doborâţi, a rupturilor liniilor de curent electric, a pilonilor prăbuşiţi şi condiţiilor meteo dificile, transportul public nu circulă! 
-       La nivelul municipiului sunt mai multe drumuri blocate, inclusiv anumite căi de acces spre localităţile suburbane!
-       În mod prioritar, echipele de intervenţie vor acţiona la deblocarea străzilor principale şi a intrărilor în Chişinău, după cum urmează: 
a)      Sectorul Buiucani – str. Vasile Lupu – str. Tudor Vladimirescu (oraşul Durleşti, până la Uzina Chimică) – str. Ion Creangă – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt; 
b)      Sectorul Râşcani – bd. Moscova – str. Kiev – bd. Renaşterii Naţionale – bd. Grigore Vieru – str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni;
c)      Sectorul Botanica – str. Munceşti (strada cea mai afectată din oraş); 
d)      Sectorul Centru – str. Vasile Alecsandri – şos. Hânceşti – str. Mioriţa – str. Gheorghe Asachi – str. Ismail; 
-       În teren sunt mobilizate toate echipele de intervenţie din cadrul serviciilor municipale! 
-       La lichidarea consecinţelor ninsorii intervin carabinierii şi Armata Naţională! 

În context, Primăria municipiului Chişinău face următorul apel către locuitori: 
1)      Să stea acasă! 
2)      Să evite la maxim deplasările pe străzile oraşului, inclusiv pe trotuare, având în vedere pericolul prăbuşirii copacilor sau crengilor, dar şi căderea zăpezii de pe blocurile de locuinţă sau clădiri; 
3)      Să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte şi să sesizeze autorităţile;  
4)      Şoferii să evite parcarea maşinilor sub copaci; 
5)      Serviciile municipale vor acţiona non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze autorităţile la următoarele numere de telefon: 022-22-22-67; 022-22-26-04; 022-21-27-98, 901 şi 902. 
6)      Sa acţioneze pentru deszăpezirea căilor de acces şi înlăturarea crengilor rupte din interiorul curţilor blocurilor de locuinţă. 

Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecinţelor ninsorii. 

citeste totul despre: