Labirintul anticorupţie este instalat în centrul Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Adunare nationala Chisinau 5 iulie

Labirintul Anticorupţie – o construcţie în aer liber care va oferi cetăţenilor ocazia să se informeze despre corupţie şi despre modalităţile de sesizare a faptelor de corupţie – va fi instalat la Chişinău, pe 30 august, în Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, iar la Cahul pe 31 august, în piaţa oraşului.

Vitalie Verebceanu, şeful Direcţiei prevenirea corupţiei a Centrului Naţional Anticorupţie, a comunicat, într-o conferinţă de presă la IPN, că Labirintul Anticorupţie este o idee din România, care este pusă în aplicare în cadrul proiectului „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”. Reprezentantul CNA speră că acest mecanism va ajuta la sesizarea societăţii în ceea ce ţine de fenomenul corupţiei.

Iuliana Iliescu, manager de proiect la Asociaţia Pro-Democraţia, care implementează proiectul dat în România, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie (România), a comunicat că proiectul „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine” a fost promovat din 2010 şi îşi propune să-i sensibilizeze pe tineri în raport cu fenomenul corupţiei. Labirintul Anticorupţie este instalat în 20 de judeţe din România, iar în Moldova este adus ca şi proiect-pilot, pentru ca ulterior să se desfăşoare şi în alte oraşe.

Proiectul este susţinut de către Fundaţia Hanns Seidel. Daniel Seiberling, reprezentantul fundaţiei, a menţionat că acest proiect merită să fie dezvoltat. De asemenea, Daniel Seiberling subliniază importanţa implicării societăţii civile şi a mass-media pentru sensibilizarea societăţii spunând că doar astfel fenomenul corupţiei poate fi redus.

Daniel Mergeanu, şeful Direcţiei prevenire a Direcţiei Generale Anticorupţie, România, a spus că proiectul implementat împreună cu Asociaţia Pro-Democraţia se bucură de succes şi se planifică desfăşurarea şi altor activităţi în acest domeniu. Ulterior aceste activităţi pot fi transferate şi în Republica Moldova. şeful Direcţiei prevenire a

Partener al proiectului este şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Viceministrul Andrei Spânu a subliniat că problema corupţiei vizează direct tinerii şi aceştia trebuie să înţeleagă că dacă nu-i afectează acum, atunci în câţiva ani le va fura viitorul post de muncă, şansa de a face studii mai bune, dreptul de a-şi trata copiii în condiţii potrivite. Oficialul i-a îndemnat pe tineri să meargă la Labirintul Anticorupţie care va fi instalat mâine în capitală şi poimâine la Cahul pentru a se informa şi a cunoaşte mai multe cum pot combate corupţia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite