Delicatesă cu hribi. Reţeta unei ciorbe aromate pe care trebuie neapărat s-o încerci
0Acest fel de mâncare este deosebit de gustos, în special datorită aromei specifice a ciupercilor de pădure, şi se poate prepara rapid.
Pentru că a început sezonul hribilor, bucătarul sălăjean ne propune să încercăm o reţetă simplă, dar delicioasă, ce pune în valoare gustul inconfundabil al acestei ciuperci, extrem de apreciată.
Ingrediente: hribi, doi morcovi, un pătrunjel, o bucată de ţelină, doi cartofi, patru-cinci fire de ceapă verde, un fir de usturoi verde, ulei, un ardei roşu, sare, un litru de zer, un pumn de tăiţei.
Mod de preparare: curăţaţi ciupercile şi spălaţi-le bine, apoi tăiaţi-le cubuleţe. Curăţaţi şi tocaţi rădăcinoasele, mărunţiţi şi ceapa şi usturoiul.
Într-o oală puneţi puţin ulei în care veţi căli la foc mic bulpul cepei, adăugând, mai apoi, hribile şi sarea, şi amestecaţi continuu. Când s-au călit, completaţi cu apă caldă, adăugaţi morcovul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul roşu şi cartofii, după care săraţi şi piperaţi după gust. După ce zeama dă câteva clocote, puneţi şi cozile de usturoi şi de ceapă. În timp ce ciorba se găteşte, puneţi la fiert într-o cratiţă un litru de zer, având grijă să nu se brânzească. Aruncaţi în oală un pumn de tăiţei, iar când s-au fiert, turnaţi şi zerul. La final, adăugaţi frunze de pătrunjel pentru un plus de savoare.
Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Reţetă simplă din Ardeal. Cum se face ca la carte mâncarea de hribi cu usturoi şi pătrunjel
Cum faci delicioasa ciorbă de fasole cu hamei. Secretele preparatului din bucătăria bunicii