Cazul unui bărbat muşcat de un şobolan creşte costurile cu deratizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantitatea de substanţă activă folosită la deratizare va fi dublată, la Zalău, fapt ce se va resimţi în costurile acestei operaţiuni. Majorarea tarifului a fost aprobată de consilierii locali săptămâna aceasta şi a fost justificată de reprezentanţii municipalităţii, pe de-o parte, prin modificări ale unor normative ale Ministerului Sănătăţii, dar şi printr-un caz petrecut anul trecut, când un zălăuan a fost muşcat de un şobolani.

Un incident incredibil pentru secolul 21 constituie un argument al municipalităţii pentru majorarea tarifelor plătite de Primăria Zalău firmei Coral Impex SRL, care asigură din 2012 serviciile de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie în municipiu. Este vorba despre cazul unui bărbat muşcat de şobolani şi care, potrivit informaţiilor prezentate de primarul Radu Căpîlnaşiu în şedinţa Consiliului Local Municipal de săptămâna aceasta, a dat în judecată Primăria. „Am avut un caz chiar anul trecut, când o persoană a fost muşcată de şobolani şi s-a îndreptat împotriva noastră, obţinând prin instanţă daune de mii de lei”, a precizat primarul.

Explicaţiile au venit în contextul în care, pe ordinea de zi a şedinţei, s-a aflat şi un proiect prin care se propunea majorarea tarifului de deratizare achitat de municipalitate firmei care se ocupă de acest serviciu. În principiu, majorarea ar fi, potrivit reprezentanţilor Primăriei, o consecinţă a reautorizării de către Comisia Naţională pentru Produse Biocide a raticidului folosit, impunându-se o creştere a dozei. În cazul Zalăului, s-a mers pe o creştere minimă a dozei, de la 3 kilograme de substanţă pe hectar, la patru (cât este pragul de jos stabilit prin noua autorizaţie). „În urma câştigării de către persoana respectivă a procesului, noi ne-am îndreptat, la rândul nostru, împotriva Coral. Societatea ar putea  spune că nu mai răspunde în astfel de cazuri dacă noi nu aprobăm cantităţile de raticid conform normelor”, a adăugat Radu Căpîlnaşiu.

Majorările de tarif sunt cuprinse între 2,74% pentru părţile comune ale clădirilor tip condominiu (bloc) şi 15,91% pentru terenuri ocupate cu construcţii din domeniul public şi privat al municipiului şi persoanelor juridice. Deocamdată, este vorba doar despre suma plătită de municipalitate firmei respective. De la anul, însă, majorarea s-ar putea resimţi şi în buzunarele contribuabililor.
 

Vă mai recomandăm:

Cele mai mari cinci greşeli alimentare pe care le facem în post. Cum ne putem îmbolnăvi şi îngrăşa crezând că ne detoxifiem

Adevărul despre alimentele care ar stimula metabolismului şi arderile. Cum putem mânca şi slăbi în acelaşi timp

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite