Şase remedii la îndemână pentru refluxul gastroesofagian. Cum poţi scăpa de simptomele extrem de neplăcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele alimente pot accentua simptomele refluxului gastric FOTO Arhivă
Unele alimente pot accentua simptomele refluxului gastric FOTO Arhivă

Refluxul gastroesofagian este o afecţiune cunoscută în limbaj popular drept arsuri la stomac şi, potrivit studiilor, afectează 50% din populaţie.

Refluxul gastroesofagian se produce când conţinutul stomacului se întoarce în esofag, determinând apariţia unor simptome care afectează calitatea vieţii şi chiar apariţia unor complicaţii.

Sucul gastric care urcă în gât irită ţesutul esofagului, provocând inflamaţii, arsuri şi dureri, erodează smalţul dinţilor şi poate cauza apariţia sindromului Barett (o boala grava ce provoaca schimbari la nivelul structurii esofagului) şi chiar a cancerului esofagian.

Cauzele aparitiei refluxului gastroesofagian sunt variate. Persoanele supraponderale şi vârstnicii sunt mai afectate de această problemă; de asemenea, există o serie mâncăruri şi băuturi ce favorizeaza apariţia simptomelor refluxului, printre care ciocolata, alcoolul, citricele, usturoiul, ceapa, nicotina, cofeina şi alimentele picante şi grase.

Dr. Jamie Koufman, profesor american de otorinolaringologie, recomandă renunţarea la fumat, evitarea hainelor strâmte, evitarea exerciţiilor fizice imediat după masă, iar ultima masă din zi să fie cu trei ore înainte de culcare.

Există, însă, câteva remedii naturale care vă pot fi de folos, scrie mnn.com.

1. Slăbiţi. Un studiu publicat în revista "Obesity" a evidenţiat că în cazul persoanelor care au pierdut 10% din greutatea corporală, simptomele specifice refluxului s-au redus.

2. Optaţi pentru o dietă anti-reflux, ceea ce înseamnă eliminarea tuturor viciilor amintite mai sus.

3. Consumaţi o linguriţă de suc aloe vera. Conform unui studiu publicat în "Journal of Traditional Chinese Medicine", aloe vera favorizează reducerea inflamaţiei şi atenuarea simptomelor refluxului acid.

4. Începeţi-vă ziua cu un pahar cu apă şi hidrataţi-vă pe tot parcursul zilei, în special după ce aţi făcut exerciţii fizice.

5. Puneţi o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de cană de apă şi beţi amestecul. Nu are un gust prea bun, dar este un antiacid eficient.

6. Consumaţi zilnic câte 1 - 2 linguriţe de oţet de cidru de mere diluate în ceai.

Citiţi şi:

Cele mai periculoase complicaţii ale diabetului: de la orbire la amputarea piciorului

Cauzele apariţiei hipertensiunii arteriale. Cum ne putem proteja de boala numită „ucigaşul tăcut“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite