Mama care şi-a muşcat bebeluşul de două luni până a intrat în comă, condamnată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Popovici (23 de ani), tânăra din Murgeni care a oripilat opinia publică cu violenţa folosită asupra propriului bebeluş, a fost condamnată.

Magistraţii bârlădeni au condamnat-o la doi ani de închisoare cu suspendare pentru rele tratamente aplicate minorului.

După mai bine de trei ani de cercetări, cazul tinerei mame din oraşul vasluian Murgeni, care şi-a muşcat bebeluşul de cap şi corp până când  a intrat în comă, a ajuns la final. Ieri, magistraţii Judecătoriei Bârlad au condamnat-o pe Alexandra Popovici, mama violentă, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Alexandra Popovici a scandalizat opinia publică în 2011, când aproape şi-a ucis pruncul aplicându-i lovituri şi muşcături pe tot corpul. Fetiţa ei, de numai două luni, a fost transportată de urgenţă la Spitalul “Sf. Maria” Iaşi şi a fost salvată de la moarte. Tânăra şi sugarul locuiau în Centrul Maternal Bârlad şi incidentul s-a petrecut fără ca cineva să prevadă cnenorocirea.

Mama fetiţei a venit în februarie, însărcinată, dorind să dea copilul spre adopţie sau asistenţă maternală. După ce a născut a fost sfătuită şi consiliată să păstreze bebeluşul. Până în prezent nu a dat niciun semn că ar vrea să facă ceva rău copilului”, declara, în 2011, Esmeralda Bîgu, şef Coplex Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad.

Pe 5 aprilie 2011, ziua când sugarul a fost găsit în comă de către angajaţii Centrului, Alexandra a fost dusă în faţa anchetatorilor pentru audieri. Tânăra a încercat să paseze vina asupra altor persoane. “Nu eu am lovit copilul. Probabil cei de la Centru au lovit-o Nu ştiu cine şi de ce a făcut-o”, spunea în faţa anchetatorilor.

Imediat a fost instituită măsura separării copilului de mamă. Alexandra Popovici a fost supusă unei expertize, fiindu-i întocmit profilul psihologic.

Alexandra este dominatã de impulsivitate, agresivitate, mitomanie, comportament disimulat, interes crescut pentru a se proteja cu privire la acuzaţiile care i se aduc. Nu se considerã vinovatã pentru situaţia în care este implicatã. Nu are o percepţie realistã asupra rolului matern în relaţia cu fetiţa. Nu a dezvoltat o relatie de ataşament faţă de prunc. Maltratarea la care a fost supusã copila este o expresie a abandonului, astfel spus, este un semnal de a „scãpa” de acest îngeraş. Existã suspiciunea unui debut al unei forme de schizofrenie, dar trebuie precizatã în baza unui examen medico-legal psihiatric”, spunea, în 2011, Ionel Brãtianu, psiholog la CPRU-CANE Bârlad.
În prezent, fetiţa se află în plasament familial.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite