Cum a ajuns un parc de joacă de 600.000 de euro spaima copiilor. Investiţia de fiţe din cel mai sărac judeţ al Moldovei, musteşte în apă de ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii se pot antrena pentru pescuit în parcul Recea - Huşi
Copiii se pot antrena pentru pescuit în parcul Recea - Huşi

Unul din cele mai scumpe parcuri de joacă din zona Moldovei, situat la periferia oraşului Huşi, unde un singur tobogan a costat cât un apartament, a devenit impracticabil după prima ploaie de primăvară

Inaugurat în 2011, parcul de fiţe amplasat la câţiva kilometri de oraşul Huşi (judeţul Vaslui) a ajuns o baltă mocirloasă. Din cauza ploilor, întregul parc a fost inundat. La inaugurarea parcului, autorităţile estimau că aici îşi vor petrece timpul liber peste 6.000 de oameni din Huşi şi din comunele arondate. Iar aprecierile edilului  Ioan Ciupilan aveau la bază condiţiile moderne din noul parc: spaţiu de joacă pentru copii, tobogane, leagăne, căsuţe de escaladare, mese de şah şi de tenis. În numai cinci ani, investiţia şi-a dovedit inutilitatea, fiind evident că banii au fost aruncaţi pe apa sâmbetei.

În aceste zile, copii ar avea nevoie de costum de înot şi vestă de salvare pentru a intra în parcul de joacă. Asta dacă ar putea să ajungă până la parcul fiţos, drumul până la periferia oraşului fiind şi el impracticabil. Culmea, cei care locuiesc în zonă nu au apă curentă, dar pot privi fântâna arteziană din parc care a rămas simplu obiect de decor, întrucât nici aceasta nu are sursă.

parc recea

"E prea departe, greu de ajuns, parintii nu prea isi permit sa ajunga aici, drumul am vazut ca au inceput sa il faca dar s-au oprit. Foarte multe gropi, nu se merita sa vii nici cu masina, poate daca ar fi fost autobuzul sa mearga pana aici dar din pacate nu circula", a declarat un localnic.

Oamenii care locuiesc la doar cativa zeci de metri de parc sunt revoltati. Nu au apa curenta, iar când plouă drumurile devin mlăştinoase. În acest timp, parcul dotat chiar si cu camere de supraveghere şi cu tobogane de 14.000 de euro bucata, a început sa se degradeze pentru că nimeni nu se mai ocupă de îngrijirea lui. O căsuţă cu escaladare a costat peste 4.000 de euro, un coş de gunoi din material plastic 222 de euro, iar spatiul verde, pe care cresc câţiva copaci şi un brăduţ, 100.000 de euro. Reprezentantii autoritatilor au explicat ca totul a fost atât de scump din cauza că mobilierul a fost adus din Franţa. Modernizarea parcului Recea a durat mai putin de un an.

Preţul apartamentelor din oraşul Huşi poate concura cu cel al toboganelor, fiind apartamente care se vând sub 15.000 de euro.

Pentru huşenii care locuiesc în cele mai noi cartiere ale oraşului, construcţia parcului de la Recea este o sfidare. Oamenii din cartierele Dric 1 şi Dric 2, aşteaptă de ani de zile ca în zona loc să ajungă civilizaţia: apă, curentul electric, canalizarea. 

Citeşte şi:

Scump şi nefolositor: parc de fiţe construit în pustiu, în judeţul Vaslui. Toboganul pe care nu se dă nimeni a costat cât o garsonieră

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite