Acţiuni sporite ale poliţiştilor vasluieni în zona de desfăşurare a bâlciurilor anuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilele acestea la Bârlad se află în plină desfăşurare bâlciul anual
Zilele acestea la Bârlad se află în plină desfăşurare bâlciul anual

Ca şi în anii precedenţi, în perioada desfăşurării bâlciurilor anuale, poliţiştii vasluieni desfăşoară acţiuni sporite pentru previne infracţiunile specifice care pot avea loc cu această ocazie .

 Sfârşitul verii şi începutul toamnei este, în judeţul Vaslui, perioada organizării bâlciurilor anuale, loc de petrecere a timpului liber, în special pentru copii dar şi pentru adulţi. Inspectoratul de Poliţie al judeţului Vaslui vor mobiliza forţe de ordine suplimentare pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor în zonele în care se vor desfăşura bâlciurile. Cu toate acestea, poliţiştii adresează vasluienilor unele recomandări, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor. Cel mai important este să evite locurile foarte aglomerate, îmbulzeala, iar ca măsură de siguranţă, banii şi actele personale trebuie păstrate în buzunarele interioare ale hainelor; poşeta şi telefonul mobil trebuie protejate în permanenţă. Este bine de ştiut faptul că hoţii care fură din buzunare caută spaţiile restrânse, locurile în care se îmbulzesc mai multe persoane. Evitaţi, prin urmare, astfel de aglomerări şi ţineţi necunoscuţii la o distanţă apreciabilă. Curăţarea unei pete inexistente pe hainele dumneavoastră sau a unei pete făcute intenţionat poate fi modalitatea prin care un hoţ îşi însuşeşte pe nedrept bunurile dumnevoastră. Nu vă afişaţi ostentativ bunurile sau obiectele de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice; infractorii nu le vor scăpa din ochi, iar tentaţia de a şi le însuşi poate fi irezistibilă. 

Atunci când părăsiţi autoturismul, nu lăsaţi la vedere, în interior, obiecte de valoare: genţi de voiaj, poşete, borsete, aparatură electronică întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor! Asigurarea CASCO, aparent o cheltuială, prinde bine în astfel de situaţii. Sunt cazuri când infractorii ajung în spatele gratiilor, iar proprietarii nu mai pot recupera decât o portieră, un parbriz sau nimic. O metodă eficientă ar fi poansonarea (marcajul) geamurilor, a ramelor de la uşi şi a componentelor demontabile cu un număr de identificare, de regulă cu numărul de înmatriculare. Aceasta reprezintă o formă de descurajare pentru hoţi, deoarece componentele marcate sunt mult mai dificil de vândut, iar riscul de a fi identificaţi este mai mare.

Consumul excesiv de băuturi alcoolice constituie o cauză a multor conflicte şi favorizează comiterea unor infracţiuni deosebit de grave (omoruri, violuri, tâlhării). De multe ori, în locurile aglomerate sunt persoane care, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice sau sub influenţa impulsurilor de moment, reacţionează agresiv, punând în pericol integritatea corporală cetăţenilor nevinovaţi. De aceea, cetăţenii sunt îndemnaţi să nu se implice în dispute cu persoane pe care nu le cunosc şi care ar putea degenera în confruntări violente. Poliţiştii mai recomandă ca minorii să nu vină neînsoţiţi în zona în care se organizează astfel de evenimente, pentru că aceştia sunt ţinte uşoare pentru eventualii infractori. De asemenea, din cauza aglomeraţiei, copiii cu vârste mai mici se pot pierde foarte uşor de cei care îi însoţesc şi pot suferi vătămări corporale grave.
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite