Regaliştii speră într-o minune care l-ar putea salva pe Regele Mihai: „Vestea este şocantă pentru toată lumea. Nu avem decât soluţia rugăciunii către Dumnezeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Noel Negrea, preşedintele ANRM Mehedinţi FOTO Corina Macavei
Avocatul Noel Negrea, preşedintele ANRM Mehedinţi FOTO Corina Macavei

Anunţul făcut miercuri, 2 martie, de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, că Regele Mihai se retrage din viaţa publică, a luat prin surprinde monarhiştii din judeţul Mehedinţi, care se arată extrem de mâhniţi şi îngrijoraţi pentru starea de sănătate a regelui Mihai.

Regele Mihai, în vârstă de 94 de ani, suferă de o formă gravă de cancer. Majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală şi va urma „un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public“. Casa Regală desemnat-o pe principesa Margareta să îl reprezinte în toate acţiunile publice, după cum a anunţat Consiliul Regal.

Reacţii după vestea că Regele Mihai se retrage din cauza bolii

Avocatul Noel Negrea, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei Mehedinţi, este şocat de vestea primită din partea Casei Regale. Pentru tânărul preşedintele al ANRM Mehedinţi regele şi monarhia înseamnă „perioada în care cu siguranţă te simţeai mândru că eşti român”.

„Vestea despre Regele Mihai este şocantă pentru toată lumea, nu doar pentru monarhişti. În momentul în care apare un astfel de diagnostic necruţător nu avem decât soluţia rugăciunii către Dumnezeu, mai mult nu avem ce să facem. Să încercăm să-i transmitem regelui pe toate undele cât mai multă energie pozitivă, să fim aproape de principesă. Sunt nişte momente grele şi să sperăm într-o minune. După o viaţă dedicată României, vestea este cu atât mai şocantă pentru toată lumea şi este venită aşa, pe neaşteptate”, spune Noel Negrea.

Directorul Şcolii Gimnaziale “Regele Mihai I” din Drobeta Turnu Severin, prof. dr. Romeo Augustin Popa, este la fel de trist de mesajul primit în această după-amiază:

„După o intervenţie chirurgicală, mi se pare absolut normal să aibă o perioadă de linişte. Este o retragere nobilă din partea regelui Mihai, dată fiind vârsta şi greutăţile vieţii. Este un  moment greu pentru toţi pentru cei care iubesc neamul acesta şi care ştiu un gram de istorie, dar este un moment ce trebuia să vină, era inevitabil”.

Severinul se mândreşte cu faptul că regele, prinţul Carol I a descălecat pentru prima dată pe pământ românesc la Turnu Severin. Acest descălecat din 1866 a deschis calea spre modernitate României, spre o epocă fără egal în istoria naţională.

În memoria Severinului Carol I şi instituţia monarhică au un loc cu totul special pentru că regele a revenit de foarte multe ori în Severin şi a revenit cu mare plăcere, deşi oraşul în momentul în care a descălecat aici nu i-a făcut o impresie favorabilă. Nici nu avea cum pentru că oraşul era foarte tânăr, avea numai 20-30 de ani de existenţă, era „o comună”, cum spune el în memorii.

Nu numai prezenţa regelui Carol este puternică în Mehedinţi, dar şi a urmaşilor lui. Regele Ferdinand împreună cu regina Maria au condus-o pe fiica lor, viitoarea regină a Iugoslaviei spre ţara ei de adopţie imediat după primul război mondial, când a preluat această calitate, până la graniţă. După aceea, tânărul rege, regele-copil cum i s-a spus Majestăţii Sale Regelui Mihai, vine în Turnu Severin în 1928.

Citeşte şi:

Regele Mihai e bolnav de cancer şi se retrage din viaţa publică. Principesa Margareta preia atribuţiile regale

Tristeţe în comunitatea regaliştilor din Timişoara: „A fost un şoc vestea bolii Regelui Mihai, dar mai ales diagnosticul”

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite