Cum se pregăteşte tortul Zizi, un preparat delicios cu nuci şi migdale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un preparat delicios FOTO Bucataras.ro
Un preparat delicios FOTO Bucataras.ro

Prepară un desert apetisant pentru cei dragi. Atât adulţii, cât şi copiii vor fi cuceriţi de acest tort cu nuci şI migdale, după o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate.

Aluatul: 8 albuşuri, 300 g zahăr pudră, 400 g nuci sau migdale măcinate, 1 lingură făină, coajă de lămâie. Crema: 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 3 ½ batoane ciocolată, 3 linguriţe lapte, 300 g unt.

Se bat la foc foarte slab 8 albuşuri spumă, se pun 300 g zahăr pudră şi s emai bat albuşurile până când sunt bine întărite. Se adaugă nucile sau migdalele curăţate, prăjite şi măcinate, o lingură de făină şi puţină coajă rasă de lămâie. Din această compoziţie se coc, pe rând, cât mai multe foi subţiri ca muchia cuţitului, pe o tavă rotundă, unsă cu unt.

Când toate foile sunt reci, se pune între ele frişcă bătută cu zahăr sau rumătoarea cremă: se freacă 6 gălbenuşuri cu 250 g hazăr până când se fac ca o spumă. Se adaugă 3 batoane şi jumătate de ciocolată topite la foc foarte mic cu 3 linguriţe de lapte şi amestecate apoi cu 300 g unt, frecat spumă puţin mai înainte. Se amestecă bine crema şi se umple tortul, care se dă la rece după ce se acoperă cu glazură de ciocolată.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite