Cum se împarte puterea la Mehedinţi în PNL între foştii pedişti şi vechii liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Grigore Gârjoabă, membru în delegaţia de la Mehedinţi
Liberalul Grigore Gârjoabă, membru în delegaţia de la Mehedinţi

La Mehedinţi, liberalii deţin majoritatea membrilor în comitetul judeţean executiv al noului Partid Naţional Liberal, cu 15 membri dintr-un total de 23 de membri. Ponderea membrilor din fiecare partid a fost stabilită în urma aplicării unor criterii, respectiv 80% rezultatul alegerilor europarlamentare şi 20% numărul primarilor în funcţie după aplicarea OUG 55/2014.

Consiliul Naţional a noului PNL, întrunit sâmbătă la Bucureşti, a stabilit ca organizaţiile locale să fie  conduse de doi copreşedinţi. În Mehedinţi, cei doi copreşedinţi sunt Virgil Popescu (PNL) şi Marius Bălu (PDL).
De asemenea, conducerea organizaţiilor locale este asigurată de comitetul local executiv, organism nou înfiinţat ca urmare a fuziunii dintre PNL şi PDL, şi de biroul politic local comasat paritar.

În Mehedinţi, potrivit rezultatelor de la alegerile europarlamentare şi în funcţie de numărul primarilor, s-a stabilit ca acest comitet să fie format din 15 membri de la PNL şi 8 membri de la PDL, după cum ne-a precizat liberalul Grigore Gârjoabă, membru al Biroului Politic Judeţean şi membru în delegaţia organizaţiei judeţene Mehedinţi la Consiliu.

La alegerile europarlamentare, PNL Mehedinţi a obţinut un procent 15,10 la sută, iar PDL – 9,4 la sută. În ceea ce priveşte numărul primarilor, OUG 55/2014, ordonanţa care a permis primarilor să treacă de la un partid la altul fără să-şi piardă funcţia, a măturat practic aproape toţi edilii din ambele organizaţii judeţene, aceştia migrând spre PSD. Aşa se face că PDL-ul nu a mai rămas cu niciun primar, iar PNL-ul cu patru primari la Izvoru Bîrzii, Tâmna, Strehaia şi Devesel.

Şi în cazul Comitetului executiv de la nivel local au fost stabilite anumite criterii pentru membrii din care este alcătuit, în funcţie de existenţa sau inexistenţa unui primar din partea celor două partide. În perioada următoare, fiecare copreşedinte va desemna persoanele care vor face parte din acest comitet în funcţie de rezultatele la europarlamentare şi activitatea fiecărui membru.

Termenul de înfiinţare a Comitetelor judeţene executive este 28 februarie, iar al Comitetelor locale executive este 31 martie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite