Competiţie de ciclism în arealul montan din nordul Mehedinţiului

Competiţie de ciclism în arealul montan din nordul Mehedinţiului

Concursul are loc duminică FOTO Facebook

Zilele acestea se fac ultimele pregătiri pentru Karst Isverna MTB Race, un concurs mountain-bike de tip maraton, aflat la cea de-a doua ediţie, ce se desfăşoară în arealul montan din nordul Mehedinţiului, pe 13 august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concursul se remarcă prin dificultatea crescută a traseului, în ciuda lungimii reduse. Karst Isverna MTB Race provoacă concurenţii  pe două trasee, unul tehnic de 42 km şi unul scurt de 20 km. Cu o diferenţă de nivel de 1270 m, traseul lung este amenajat pe câteva din cele mai înalte culmi din Mehedinţi, cu peisaje de excepţie şi coborâri pe măsură. Startul se va da duminică, 13 august a.c, ora 11.00 pentru cicliştii ce au optat pentru traseul lung şi la ora 11:30 pentru cei ce au optat pentru traseul scurt, din locaţia anunţată de organizatori.

Participarea este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mişcării în natură, dar este necesară o stare bună de sănătate fizică şi mentală şi un nivel de pregătire adecvat acestui gen de activitate. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află.

Evenimentul foloseşte ca rute următoarele (şi nu numai): drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice amenajate şi neamenajate; drumurile trec prin localităţi, pajişti, păduri, gol alpin, grohotişuri, văi abrupte, creste. Traseele vor fi parţial marcate. Se vor marca în special intersecţiile, zonele de gol alpin, schimbările bruşte de direcţie.Toţi participanţii vor primi o hartă cu traseul.

Organizatorul evenimentului este ACS Luceafărul Drobeta Turnu Severin. Parteneri: Asociaţia Cyclomaniacs Drobeta Turnu Severin, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Isverna. 

Duminica, 13 august 2017

8 – 10: validări, verificări, înscrieri, completare declaraţii, primire kit de participare 10 -10:30: verificarea echipamentelor şi bicicletelor
10:00 – 10:20: Şedinţă tehnică
10:00 START TRASEU LUNG
10:30 START TRASEU SCURT

În zona de start/finish pe tot parcursul zilei, concurenţii şi însoţitorii vor putea cumpăra mâncare şi băutură. După concurs concurenţii şi voluntarii vor putea folosi voucherele din kitul de participare pentru a primi mâncare gratuit.

17:00 Decernarea premiilor.
Urmeaza o seara de pomina in care atmosfera va fi intretinuta de :
SPECIAL GUEST ORCHESTRA , ALINA DARAP ACHIM,
OLGUTA BERBEC SI REMUS NOVAC .
De asemenea va gati CHEF FOA

citeste totul despre: