Bilanţ cu pătura în cap la IPJ Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa de bilanţ FOTO Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi
Şedinţa de bilanţ FOTO Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi

Măcinat de scandalurile de corupţie din ultimul an, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi a ales să facă obişnuita şedinţă de bilanţ cu uşile închise pentru jurnalişti.

Probabil pentru a evita întrebările incomode, IPJ Mehedinţi nu a invitat jurnaliştii la şedinţa de bilanţ privind activitatea pe anul 2014, aşa cum celelalte structuri MAI din judeţ, respectiv Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Pompierii, au făcut-o.

Întrebat de ce jurnaliştii nu au fost chemaţi să participe la bilanţ, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon, a spus că nu cunoaşte motivul.

Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi a transmis la ore prânzului un comunicat de presă cu aspecte, evident pozitive, din activitatea desfăşurată de Poliţia din Mehedinţi pe parcursul anului 2014.

Un fragment din comunicatul de presă „Evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi în anul 2014”:

„Datorită numeroaselor activităţi preventive, în anul 2014 s-a constatat o scădere a infracţionalităţii sesizate la nivelul judeţului Mehedinţi, fiind înregistrate 10.506 infracţiuni, cu 1,02% mai puţine decât în anul 2013 când s-au sesizat 10.614 fapte penale”.

Iată însă şi câteva aspecte care nu se regăsesc în comunicatul de presă al IPJ Mehedinţi:

Poliţia din Mehedinţi a avut mult de suferit la capitolul imagine atunci când şeful inspectoratului, comisarul-şef Ştefan Ponea, a fost arestat în luna aprilie 2014. într-un megadosar de corupţie alături de Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi preşedinte al PSD Mehedinţi.

La numai o jumătate de an de la acest incident fără precedent în istoria poliţiei mehedinţene, alte două cazuri penale  au zdruncinat din temelii această instituţie.

Unul din apropiaţii lui Ponea, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi, comisarul şef Ion Ianoşi, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru două infracţiuni de luare de mită alături de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, un alt poliţist de la Orşova şi un cunoscut om de afaceri severinean.

Ce făcea Ianoşi?

Potrivit procurorilor DNA, în luna octombrie 2012, comisarul şef Ion Ianoşi, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi, a primit de  la omul de afaceri Duducea Viorel-Sorinel, materiale de construcţii (două uşi în valoare de 355 euro, precum şi un panou din lemn şi o şină metalică) şi forţa de muncă, toate necesare modificării garajului pe care ofiţerul de poliţie îl are pe un teren din municipiul Orşova.
În schimbul primirii de foloase necuvenite de la Sorinel Duducea “Regele asfaltului” din Mehedinţi, ofiţerul de poliţie a avut grijă de două dosare penale ce au avut ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Celălalt poliţist cercetat în acelaşi dosar este subofiţerul de poliţie Ionuţ Fişter, şeful al Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei municipiului Orşova, pentru infracţiunile de luare de mită, abuz în serviciu în scopul obţinerii, pentru altul de foloase necuvenite, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Citeşte şi:

Atitudine de miliţieni. Un tânăr s-a trezit cu dosar penal pentru că şi-a pus pe Facebook o poză cu o puşcă de jucărie

Un şef de post, acuzat de viol la Pădina Mare

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, „cuibul“ poliţiştilor cercetaţi de DNA

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite