21 de incendii de vegetaţie uscată în ultimele zile, în Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile de vegetaţie uscată nu contenesc în judeţul Mehedinţi. Pompierii muncesc la "foc automat" în timp ce reprezentanţii ISU Drobeta încearcă să informeze populaţia cu privire la prevenirea acestor evenimente. Cu toate acestea, flăcările continuă să alerteze oamenii, care înroşesc telefoanele la 112.

În fiecare zi sunt peste 6-7 astfel de sesizări, motiv pentru care nici acest sfârşit de săptămână nu a făcut excepţie de la regulă. S-au înregistrat 21 de incendii de vegetaţie pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin (6), oraşelor Strehaia şi Vânju Mare, dar şi în comunele Malovăţ, Tâmna (2), Devesel, Prunişor (3), Livezile, Pădina Mare, Butoieşti, zona Valea Cernei, Balta (2). Din primele cercetări, cauza probabilă predominantă a izbucnirii lor a fost crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiu.

Având în vedere numărul mare de incendii produse la nivelul judeţului Mehedinţi, pentru a preveni izbucnirea lor, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, pompierii recomandă cetăţenilor ca arderea să se execute: în condiţii meteorologice fără vânt, în zone, care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii şi să se desfăşoare numai pe timp de zi sub supraveghere permanentă.

De asemenea, cetăţenii să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii, să nu părăsească locul arderii înainte de a stinge focul şi să nu acopere focarele cu pământ.

Totodată, pompierii precizează că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc - emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2.500lei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite