Europarlamentare 2014. Live text. Prezenţa finală la vot a fost de 27,12 % în judeţul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15 partide din România şi-au desemnat candidaţii pentru alegeri FOTO Parlamentul European
15 partide din România şi-au desemnat candidaţii pentru alegeri FOTO Parlamentul European

Alegeri europarlamentare 2014. Un număr de 203.033 de alegători din judeţul Tulcea sunt aşteptaţi la vot duminică, 25 mai 2014. Dintre aceştia, 100.085 sunt bărbaţi şi 101.948 - femei.

Prezenţa finală la vot a fost de 27,12 în judeţul Tulcea. Cea mai scăzută prezenţă s-a înregistrat în: Maramureş - 25,31%, Ialomiţa - 27,66%, Timiş - 27,94%, Vaslui - 28,22%.

La ora 19, prezenţa la vot în Tulcea a fost de 22,34%, judeţul aflându-se printre cele cu cea mai mică prezenţă la vot până la această oră.

Până la ora 16.00, procentul celor care au votat în judeţul Tulcea a crescut la 15,90%.

La ora 13.00, prezenţa la vot a fost de 12,28%, judeţul Tulcea situându-se pe locul 24 la nivel naţional. Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean spun că nu fost incidente în judeţul Tulcea.

UPDATE Până la ora 10.00, în judeţul Tulcea, procentul de alegători care s-au prezentat la vot a fost de 5,3%. Nu s-au semnalat incidente la secţiile de votare.

Alegeri europarlamentare 2014. În municipiul Tulcea au drept de vot 75.880 de persoane. Cei mai puţini alegători aşteptaţi la alegerile europarlamentare 2014 sunt la Pardina - 462, din care 269 de bărbaţi şi 193 de femei.

Din Biroul Electoral Judeţean Tulcea fac parte judecătorul Nicola Gheorghiu Daniel (preşedinte), judecătorul Vitoş Răzvan Arcadiu (locţiitor) şi judecătorul Andrei Iordan. Listele cu candidaţii la europarlamentare se găsesc pe site-ul europarlamentare.eu. Pe liste se regăsesc 15 partide şi 8 candidaţi independenţi.

Parlamentul European este singurul organ al Uniunii Europene ales în mod direct. Cei 736 de europarlamentari îi reprezintă pe toţi cetăţenii europeni. Europarlamentarii sunt aleşi pe o perioadă de cinci ani de către alegătorii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, în numele a 500 de milioane de cetăţeni. Germanul Martin Schulz este preşedintele Parlamentului European din 2012.

Vă recomandăm şi:

De ce merg la vot la alegerile europarlamentare                 În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare               Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.

Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune”   Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.

Europarlamentare 2014 - nu ştii cu cine să votezi? Trei teste online te vor ajuta

România alege. Mic îndreptar pentru ziua alegerilor

Voturi, nu Like-uri

Algoritmul din faţa buletinului de vot şi de ce greva cetăţenească nu e o opţiune

Boicot... prin vot

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite