Un poliţitst de frontieră şi un ofiţer DGA, suspectaţi de DIICOT că au asigurat protecţia unei reţele de trafic de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au descins la locuinţa unui poliţist de frontieră, suspectat de implicare în reţeaua de trafic de migranţi FOTO pressalert.ro/Adrian Pâclişan
Procurorii au descins la locuinţa unui poliţist de frontieră, suspectat de implicare în reţeaua de trafic de migranţi FOTO pressalert.ro/Adrian Pâclişan

Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – S.T.P.F. Timiş, lucrători din cadrul I.T.P.F. Oradea, şi ofiţeri DGA au descins la mai multe adrese pentru destructurarea unei reţele de trafic de migranţi.

Ancheta procurorilor DIICOT vizează modul în care un poliţist de frontieră din Arad, un ofiţer DGA şi un fost agent al Poliţiei de Frontieră ar fi asigurat protecţia unei reţele de trafic de migranţi. Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, cercetările din dosarul în care s-au realizat percheziţii joi dimineaţa vizează fapte din anul 2011.

„În perioada 2011 – 2016, poliţiştii de frontieră au documentat activitatea infracţională a unei grupări de criminalitate organizată transfrontalieră specializată în traficul de migranţi. În cauză, există suspiciunea ca activităţile infracţionale desfăşurate de către membrii grupului infracţional au fost favorizate şi sprijinite de către lucrători de poliţie, respectiv un ofiţer de poliţie de frontiera şi un fost agent de poliţie de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad, precum şi un lucrător din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad”, se arată încomunicatul Poliţiei de Frontieră.

Potrivit poliţiştilor de frontieră timişeni, ancheta a fost realizată cu sprijinul S.I.P.I. Timiş, iar cazul a „bubuit” abia la cinci ani de la comiterea faptelor întrucât o parte dintre membrii reţelei au fost arestaţi în Ungaria. „Reţeaua, formată dintr-un palestinian, un apatrid de origine turcă şi cetăţeni români, acţiona pe relaţia Asia – România – Ungaria – Austria, fiind structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, transportatori, găzduitori, călăuze, fiecare având atribuţii precis delimitate. Membrii grupării percepeau de la fiecare migrant sume cuprinse între 700-2000 euro pentru a-i sprijini să treacă ilegal frontiera”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Procurorii au emis opt mandate de aducere pentru audieri la sediul DIICOT Timişoara. Suspecţii sunt audiaţi, urmând ca procurorul de caz să stabilească în continuare cum se va derula ancheta. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite