Rata de infectare din Timişoara a scăzut spectaculos. Se redeschid restaurantele, sălile de sport şi de spectacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata de infectare din Timişoara a ajuns mai mică de 3 la mia de locuitori FOTO Eye in the Sky
Rata de infectare din Timişoara a ajuns mai mică de 3 la mia de locuitori FOTO Eye in the Sky

Măsuri de relaxare importante, la Timişoara. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit sâmbătă, a decis relaxarea măsurilor sanitare pentru Timişoara şi mai multe localităţi ca urmare a scăderii ratei de infectare.

Rata de infectare din Timişoara a scăzut sub trei la mia de locuitori. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis redeschiderea restaurantelor, sălilor de sport şi de spectacole în interior, cu o capacitate de 30 la sută. Măsurile intră în vigoare de duminică 25 aprilie 2021. 

„Pe lista UAT-urilor unde incidenţa cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat, în urma reevaluării la termen, municipiul Timişoara, alături de UAT-urile Bucovăţ, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Recaş şi Victor Vlad Delamarina. Tot pe acestă listă, ca urmare a majorării incidenţei la mia de locuitori, au intrat UAT-urile Balinţ, Bara, Criciova”, a anunţat Prefectura Timiş.

Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a explicat care sunt măsurile concrete ca urmare a relaxărilor decise de CJSU:

1. Operatorii economici  îşi vor putea desfăşura activitatea până la orele 21.00 pe toată durata săptămânii.
2. Circulaţia persoanelor va fi permisă până la orele 22.00 fără restricţii, pe toată durata săptămânii.
3. Este permisă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness, cu obligaţia de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii.
4. Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR,  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă.
5. Se reia activitatea desfăşurată în spaţii închise a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
6. Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
7. Este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Dacă rata de infectare depăşeşte pragul de 3 la mia de locuitori, spaţiile închise care pot funcţiona acum la o capacitate de 30 la sută se închid în interior în cel mult 48 de ore, prin hotărâre CJSU.

Vă mai recomandăm:

Primul oraş din România în care vaccinarea anti-COVID se poate face în cabinetele medicilor de famile

Se deschide cel mai mare centru de vaccinare din Timişoara. 720 de persoane pe zi pot fi imunizate cu Pfizer-BioNTech

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite