Procuror acuzat de o şpagă penibilă, pus sub control judiciar într-un dosar de corupţie

Procuror acuzat de o şpagă penibilă, pus sub control judiciar într-un dosar de corupţie

Procurorul Valentin Cârstea este acuzat de DNA de fapte de corupţie

Anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, procurorul Valentin Cârstea, de la Parchetul Tribunalului Caraş-Severin, este acuzat că fapte de corupţie după ce a luat mită mai multe produse electronice. Şpaga ar fi reprezentat şi alimente, care potrivit unor surse judiciare au fost de-a dreptul penibile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DNA Timişoara au hotărât să îl cercerteze pe procurorul Valentin Cârstea în libertate, sub control judiciar. Potrivit unui comunicat oficial al DNA, Cârstea este acuzat de două infracţiuni de luare de mită, fals intelectual, trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale), complicitate la luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

Procurorul Valentin Cârstea, care a activat şi ca profesor la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj, este acuzat că, în calitatea sa de cadru didactic, a promovat o persoană, denunţător în cauză, la disciplina pe care o preda, fără ca denunţătorul, student la unitatea de învăţământ menţionată, să se prezinte efectiv în data şi locul susţinerii acestui examen. În acelaşi context, inculpatul a completat documentele de examinare cu nota opt acordată studentului, prin aceasta atestând falsa realitate că studentul s-ar fi prezentat la susţinerea examenului şi că, în urma verificării, ar fi constatat că nivelul cunoştinţelor acumulate de student la acea disciplină s-ar impune a fi apreciate cu nota 8”.

Potrivit procurorilor DNA, procurorul-profesor i-a promis studentului că o să intervină pe lângă alţi profesori din cadul universităţii pentru a-l trece examenul fără să înveţe. În schimbul bunurilor primite de la studentul său, procurorul ar fi promis şi rezolvarea unui dosar.

„Inculpatul Cârstea Valentin a acceptat propunerea de remitere a unui laptop de către denunţător, în schimbul soluţionării favorabile a unei cauze penale aflate în instrumentarea magistratului. În final, inculpatului Cârstea Valentin i-a fost remis un televizor color, în valoare de 2969 lei, atât pentru promisiunea de a soluţiona favorabil un dosar penal, cât şi în completarea foloaselor deja remise în lunile august şi decembrie 2013, în legătură cu promovarea, de către denunţător, în mod fraudulos, a tuturor examenelor din anul I”, au mai arătat procurorii DNA.

În dosar este cercetat şi un avocat, profesor la universitatea din Lugoj, pe lângă care procurorul Cârstea a intervenit pentru a-l promova un examen. Totalul bunurilor primite de procurorul cărăşean au o valoare de 4.374 de lei.

citeste totul despre: