Premieră la Timişoara. Primul sens giratoriu pentru biciclişti şi pistă specială pentru role şi skateuri FOTO

Premieră la Timişoara. Primul sens giratoriu pentru biciclişti şi pistă specială pentru role şi skateuri FOTO

Pistă de biciclete pe strada Mărăşeşti FOTO Ştefan Both

Pe strada Mărăşeşti au fost trasate pistele de biciclete, pe două benzi: dus-întors. S-a amenajat şi o bandă specială pentru cei cu role şi skateuri, aşa cum arată şi desenul de pe asfalt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a putea elimina trotinetele din centrul oraşului, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a promis redeschiderea circulaţiei pentru biciclişti pe strada Mărăşeşti, pe care tot el l-a interzis în urmă cu câţiva ani. 
 
Aşa a trecut H.C.L.-ul care interzice deplasarea cu orice vehicul pe roţi (trotinete, triciclete, role, skateuri, hoverboarduri, monocicluri) în zona pietonală a Timişoarei. 
 
Mulţi consilieri care au votat "pentru", susţin că au votat proiectul tocmai pentru acest mic compromis: Redeschiderea Mărăşeştiului pentru biciclişti.  
 
Şi pentru că promisiunea e promisiune, pe strada Mărăşeşti au fost trasate pistele de biciclete, pe două benzi: dus-întors. S-a amenajat şi o bandă specială pentru cei cu role şi skateuri, aşa cum arată şi desenul de pe asfalt. Dar şi indicatoarele rutiere. “Cu excepţia role şi skateborad”.Aşadar, niciun mesaj pentru proprietarii de trotinete, care utilizează poate cel mai paşnic mijloc de transport alternativ care a fost inventat vreodată.   

 
De pista de biciclete s-au bucurat cei care până acum luau amenzi dacă pedalau pe strada Mărăşeşti. “Pentru noi e bine, problema este că arată foarte urât, zici că sunt piste de aterizare. Estetică zero. Nu trebuia să se ajungă aici, ar fi fost normal să poată circula bicicliştii şi pietonii împreună, cu grijă unii faţă de alţii. Dar probabil că asta s-a dorit, ca oamenii să se certe între ei”, ne-a spus unul dintre biciclişti. "Mă bucur că putem din nou circula pe aici. Aveam cam mult de ocolit sau trebuie să mergem pe jos", a spus un alt biciclist.

 
La intersecţia străzilor Mărăşeşti cu strada Victor Vlad Delamarina (în zona parcării de la Hotelul Timişoara) – unde s-a marcat, de asemenea, o pistă de biciclete - a apărut primul sens giratoriu din oraş, rezervat exclusiv pentru vehiculele cu pedale.  


 
Pe toate cele patru intrări în sens sunt desenate semnul “Cedează trecerea”. Bicicliştii se întrebau cine trebuie să cedeze primul. “Se dă prioritate de dreapta, ca în orice sens-giratoriu, ce e aşa de greu?!”, a spus unul dintre poliţiştii locali aflaţi în patrulare pe pietonală. Numai că regula generală într-un sens giratoriu este alta; prioritate au cei care se deplasează în interiorul ei. În acest caz, cel mai indicat este să se circule cu atenţie.
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: