Patronii terasei de la Modex, care au început lucrările fără autorizaţie, vor să convingă lumea că au un concept de care Timişoara are nevoie FOTO

Patronii terasei de la Modex, care au început lucrările fără autorizaţie, vor să convingă lumea că au un concept de care Timişoara are nevoie FOTO

Terasă la înălţime în Timişoara

Patronii care au început să construiască o terasă fără autorizaţie, încearcă să-l convingă pe primarul Nicolae Robu că au un proiect de ispravă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu zece zile, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, în frunte cu şeful Direcţiei de Urbanism, Sorin Ciurariu, şi adjunctul Poliţiei Locale, Dumitru Domăşneanu, au descins în Piaţa Operei pentru sistarea unei lucrări ilegale. E vorba de amenajarea unei terase, deasupra clădirii Modex. Cooperativele care deţin clădirea aflată în centrul Timişoarei au obţinut autorizaţie pentru reabilitarea faţadei şi intrarea în legalitate a unor construcţii interioare. În paralel au început, însă, şi lucrări de amenajare a unei terase, deasupra clădirii fără autorizaţie. 
 
„Sunt extrem de indignat să văd că aici, în zona zero a Timişoarei, unde am avut o monstruozitate, acel acvariu pe care eu m-am angajat să îl îndepărtez, apare acum o altă monstruozitate, de data aceasta la înălţime. Vedem acum cum se lucrează pe clădirea Modex, unde se face o construcţie metalică întru sfidarea legii şi întru sfidarea acestui oraş (...) Vreau să fac o demonstraţie de forţă”, declara primarul Nicolae Robu. 
 
Proprietarii terasei au cerut un certificat de urbanism pentru amenajarea terasei, prin certificatul de urbanism solicitându-se un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD). Obţinerea certificatului de urbanism a fost, însă, singurul demers făcut de proprietarii terasei, care au început amenajările localului în aer liber fără niciun fel de autorizaţie.  

 
În urma descinderii primarului, Poliţia Locală a aplicat o amendă de 10.000 de lei şi s-a dispus sistarea lucrărilor. În acelaşi timp, urmează să facă demersurile pentru a putea amenaja legal terasa.
 
Patronii care au început să construiască o terasă fără autorizaţie, încearcă să-l convingă pe primarul Nicolae Robu că au un proiect de ispravă. Aceştia au postat pe pagina lor de Facebook imagini virtuale cu propunerea pentru terasă.
 
“Dorim sa creăm un concept nou în Timişoara, o terasă modernă, gândită astfel încât să fie cât mai plăcută de cei care ne sunt clienţi. Conceptul de terase rooftop este foarte cunoscut şi apreciat în marile oraşe, un concept de care Timişoara - Capitală Culturală Europeană are nevoie…Din dorinţa de a prinde mai mult din această vară, ne-am apucat de lucrări înainte de a avea toate autorizaţiile necesare. A fost o greşeală şi ne asumăm acest lucru. Din această cauză lucrările au fost sistate”, au anunţat iniţiatorii proiectului Craft Rooftop.

 
Aceştia susţin că se vor consulta cu arhitecţii primăriei şi cu Direcţia Cultelor pentru a aduce un plus centrului Timişoarei.
 
“Se lucrează de mult la toate actele necesare, şi le vom depune cât de curând în vederea autorizării. Încercăm să facem o terasă frumoasă şi, în acelaşi timp, care să fie în acord arhitectural cu monumentele istorice din apropiere. Pentru aceasta ne vom consulta cu arhitecţii primăriei şi cu Direcţia Cultelor şi sperăm să aducem un plus zonei 0 a oraşului. Vă prezentăm imagini virtuale cu propunerea noastră pentru terasă. Este posibil ca aceasta să se modifice după consultări. Vă ţinem la curent cu viitoarele propuneri”, au anunţat patronii terasei.

 
Clădirea Modex este proprietate privată, aceasta aparţinând mai multor cooperative care au construit clădirea în anii 1970, iar cei cu terasa sunt simpli chiriaşi.

Citeşte şi:
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: