Pâine din malţ. Metodă inedită de a valorifica sutele de kilograme de malţ de la producţia de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâine din malţ
Pâine din malţ

Vineri, începând cu ora 10.00, în parcarea de la Modex va exista un stand special de unde timişorenii se vor putea servi cu pâine făcută din malţ.

Câţiva oameni pasionaţi de producerea berii artizanale au găsit o metodă inedită de a valorifica sutele de kilograme de malţ ce le reămâne în urma procesului tehnologic. În mod obişnuit, malţul ajunge la animale.

Aceştia au decis însă să facă pâine, chiar mai gustoasă decât produsele clasice, fără glucide şi cu un aport semnificativ de fibre. 

„Am început să producem bere în urmă cu două luni. Cam acum o lună de zile am lansat prima noastră bere. Ne-am dat seama că ne rămâne foarte mult malţ aşa că ne-am gândit să facem din el pâine. Malţu e de orz sau de grâu, exact din ce se face şi făina. Doar că eu extrag glucidele din malţ pentru a produce berea. Rămâne malţul cu toate fibrele şi vitaminele. Se mai amestecă cu puţină făină, se pune drojdie, unt, se lasă la dospit şi se coace pâine”, a spus Mihai Pegulescu , reprezentatul producătorilor de bere artizanală, Craft Pub.

Pâine din malţ

Şi acum vine partea şi mai interesantă. Pâine obţinută din malţ nu va fi comercializată, ci va fi oferită gratuit timişorenilor. În plus, vor livra pâinea la orice înstituţie de ocrotire a copiilor sau a bătrânilor, care se anunţă interesată. 

“Am considerat că e bine să facem o faptă frumoasă. Trebuie să ajutăm şi noi. Vom duce şi la câteva azile de bătrâni şi de copii, chiar i-am rugat să ne anunţe pe pagina noastră de Facebook. S-au prezentat deja două centre de copii. Vom oferi timişorenilor, vineri, pâine din malţ, pe gratis. Pregătim 1.000 de pâini. Probabil că vom mai face, dacă prinde foarte bine. Este destul de multă muncă pentru a produce pâinea, dar dorim să facem cât de des avem timp”, a mai spus Mihai Pegulescu.

Pâine din malţ


 

Aşadar, vineri, începând cu ora 10.00, în parcarea de la Modex va exista un stand special de unde timişorenii se vor putea servi cu pâine făcută din malţ. Cei de la Craft Pub realizează două tipuri de bere artizanală, nepastaurizată şi nefiltrată. Micuţa fabrică din Timişoara realizează în jur de 2000 de litri de bere pe lună. Berea celor de la Craft Pub se poate găsi deocamdată la draft, doar în restaurantele proprii şi la berăria Berărescu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite