Impresionanta poveste a tânărului nevăzător, respins la facultatea din Galaţi şi primit cu braţele deschise la Timişoara

Impresionanta poveste a tânărului nevăzător, respins
la facultatea din Galaţi
şi primit cu braţele deschise la Timişoara

Un tânăr nevăzător din Galaţi este mai aproape de a-şi îndeplini visul de a deveni kinetoterapeut. Respins la admitere în Galaţi pentru că îi lipsea un aviz medical pe care nu îl putea obţine, Vlad a fost contactat de conducerea Universităţii de Vest din Timişoara şi clemat să studieze la Timişoara, unde beneficiază şi de sprijin în perioada anilor de studiu.

Cum a „răsărit” în declaraţia de avere a unei funcţionare din Primăria Timişoara un apartement pe o insulă exotică

Cum a „răsărit” în declaraţia de avere a unei funcţionare din Primăria Timişoara un apartement pe o insulă exotică

Unul dintre cele mai controversate personaje din Primăria Timişoara, prin prisma modului în care controlează tot ce înseamnă angajări în primărie, este şefa Serviciului de Resurse Umane, Rodica Aurelian. Şefă a HR-ului din Primăria Timişoara încă din vremea lui Ciuhandu, Rodica Aurelian a reuşit în acest an să îşi cumpere un apartament în Insulele Canare.

Activista turcă Nalan Oral, eliberată de Curtea de Apel Timişoara, este ţinută în arest în baza unei note verbale a Ambasadei Turciei

Activista turcă Nalan Oral, eliberată de Curtea de Apel Timişoara, este ţinută în arest în baza unei note verbale a Ambasadei Turciei

Curtea de Apel Timişoara a decis, joi, eliberarea din arest a activistei turce Oral Nalan după ce „notiţa roşie” emisă de Interpol, în baza căreia femeia a fost reţinută şi arestată, a fost retrasă. În ciuda deciziei Curţii, Oral Nalan a rămas în arest, procurorul declarând recurs în baza unei note verbale a ambasadei Turciei din România.

Pedepsele primite de interlopii care au fluturat o sabie, o bâtă de baseball şi un cuţit în parcarea unui mall din Timişoara

Pedepsele primite de interlopii care au fluturat o sabie, o bâtă de baseball şi un cuţit în parcarea unui mall din Timişoara

Judecătoria Timişoara a emis prima sentinţă într-un dosar în care patru tineri din Timişoara au fost trimişi în judecată pentru infracţiunea de încăierare în urma unui scandal care a avut loc în luna mai a anului trecut în parcarea unui mall din oraş. În încăierarea în care s-au fluturat o sabie, un cuţit şi o bâtă de baseball a fost implicat şi un interlop cu antecedente penale.

Puţine au fost mişcările militare din ultima perioadă care au putut fi caracterizate ca având potenţialul de a schimba întreg echilibrul geostrategic şi de a modifica, brusc şi definitiv, toate raţionamentele de securitate cu care am fost obişnuiţi până acum. Cu siguranţă că deschiderea primei baze militare chineze în străinătate face parte dintre acestea, iar consecinţele sunt enorme.

acum 2 zile · comentarii (50)

Texte esenţiale ale Scripturii amendează drastic obiceiul de a-i judeca pe alţii. „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi!“, „A vedea paiul din ochii altuia şi nu bârna din ochiul tău“, „A arunca piatra crezîndu-te fără de păcat“ sunt tot atîtea îndemnuri la răbdare, iertare, concentrare pe limitele proprii şi nu pe derapajele altora. Dar nu rezultă de nicăieri că trebuie suspendată şi judecata de sine.

acum 3 zile · comentarii (243)

Şi a trecut şi mixtul ca trenul prin gară, şi în a doua lectură. O strategie de imagine şi promovare câştigătoare, fără a da posibilitatea de mobilizare excesivă opoziţiei, şi în miez de vară, înainte de vacanţă, şi în ultima zi a activităţii în plen a Parlamentului, şi cu un vot copleşitor, 74 de voturi „pentru“, o majoritatea constituţională largă, la care au concurat toate resursele actualei puteri.

acum 2 zile · comentarii (11)

Foarte mulţi dintre cei care îşi caută un job şi ajung să candideze pentru unul care li se pare interesant se răzbună şi abandonează, adesea ostentativ, dacă au impresia că fata de la HR, omul de la firma de recrutare sau mai ştiu eu cine i-a tratat cum nu trebuie, le-a pus întrebări stupide, nu au înţeles nimic din ce au explicat ei sau pentru că, pur şi simplu, li s-a părut ca sunt „neprofesionişti“.

acum 2 zile · comentarii (54)

În anul 2010 Viktor Ianucovici câştigă alegerile prezidenţiale din Ucraina fără a avea o majoritate în Parlament. Din acest motiv, iniţiază o reformă electorală prn care se dorea introducerea votului mixt. În 2011 Comisia de la Veneţia a analizat proiectul de lege şi a recomandat ca acest sistem electoral să nu fie introdus.

Împreună cu alţi colegi ofensivi, jurnalişti experimentaţi în televiziune, radio, presă scrisă şi electronică, la nivel naţional, am iniţiat o întâlnire informală. Aceasta a avut loc luni, 24 iulie 2017, în inima Capitalei. Am fost prezent cu dorinţa de a asculta, nota şi reflecta idei pragmatice privind viitorul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Duminică a murit un om. O chema Denisa şi probabil nu m-aş fi asociat cu ea dacă ar fi trăit şi drumurile noastre s-ar fi intersectat. Nu aş fi mers cu ea la film, la cafea, la shopping sau la petreceri. Poate era o persoană extraordinară, dar cel mai probabil nu ne-am fi împrietenit. Dar acest lucru nu înseamnă că eu, ca om, nu încerc o umbră de tristeţe la auzul morţii cuiva. În special, al cuiva tânăr şi care a suferit.

acum 2 zile · comentarii (20)

Votul de joi 20 iulie 2017 din Parlamentul Republicii Moldova pentru schimbarea sistemului electoral a decurs fără surprize: binomul a primit 74 de voturi în Parlament (democraţii lui Plahotniuc şi socialiştii lui Dodon au votat cot la cot), iar public, intern şi internaţional, s-a validat definitiv. De aici înainte binomul va deveni principala grilă de evaluare a situaţiei (geo)politice de la Chişinău.

acum 3 zile · comentarii (47)

Pe data de 19 iulie, un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti anunţa faptul că „Primarul general, Gabriela Firea, s-a întâlnit la sediul Municipalităţii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a discuta mai multe aspecte legate de îmbunătăţirea condiţiilor de trafic din Capitală“.

acum 3 zile · comentarii (2)

Pentru prima dată în viaţă, sunt şi eu de acord cu ceva spus de Iulian Fota: vizita lui Tudose la Chişinău e egală cu zero. Cu zero, pentru că perversitatea sovietică a oligarhiei basarabene a ajuns la un asemenea nivel, încât, pe lângă spectacolele de sunet şi lumini „patriotice” de care e capabilă, potemkiniadele din trecut erau biete exerciţii şcolăreşti.

acum 3 zile · comentarii (32)

Eram studentă când am aflat povestea criminalului de război Androhov din Bulci. Făceam parte din Asociaţia culturală Ariergarda din Timişoara şi am început să investigăm cazul unui posibil criminal de război, un soi de doctor Mengele, care lucra într-un lagăr şi care s-ar fi refugiat la finalul conflagraţiei mondiale în comuna Bata, satul Bulci, judeţul Arad.

acum 7 luni · comentarii (12)

Aveam vreo 14 ani pe atunci şi adormeam seara cu groaza că o să pice şi peste noi o bombă până dimineaţă. La vecinii încă iugoslavi era război, asta auzeam peste tot, iar lăţimea Dunării nu mai părea destulă ca să ne separe de o lume a violenţei şi a morţii. În unele nopţi puteam să jur că se aude bubuitul rachetelor de croazieră.

acum 8 luni · comentarii (12)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

acum 11 luni · comentarii (16)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 4 ani · comentarii (17)
Postari Recente