Noul stadion din Timișoara prinde contur. Se fac săpături de consolidare pentru viitoarea fundație

0
Publicat:

Cu 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale. 

Șantierul stadionului Eroii Timișoarei FOTO Druckeria
Șantierul stadionului Eroii Timișoarei FOTO Druckeria

Continuă lucrările la stadionul Eroii Timișoarei, prima arenă nouă din orașul de Bega construită după Revoluție. S-au făcut săpături pe toate cele patru laturi, pentru fundațiile viitoarelor peluze și tribune. În anumite locuri a fost necesar să se sape peste trei metri sub cota zero. Totodată, se execută săpături de consolidare pentru viitoarea fundație.  

„A fost depozitat la șantier și fierul necesar pentru armătura fundației. Conform reprezentanților constructorului, în cursul săptămânii viitoare se va începe turnarea betonului. Suntem în permanent contact cu viceprimarul Cosmin Tabără, responsabil de acest proiect și vom reveni cu actualizări constante despre evoluția lucrărilor. Apreciem deschiderea către dialog a municipalității și sperăm într-o mobilizare constantă a constructorului pentru a respecta graficul de execuție al lucrărilor”, au anunțat reprezentanții Druckeria, care au vizitat șantierul din Calea Buziașului

Șantierul stadionului Eroii Timișoarei FOTO Druckeria
Șantierul stadionului Eroii Timișoarei FOTO Druckeria

În proiectul tehnic este prevăzută mutarea buclei de tramvai cu aproximativ 150-200 de metri înspre sensul de la AEM.  

Până acum au fost efectuate lucrările care nu au afectat bucla existentă în prezent, pentru a nu da peste cap programul mijloacelor de transport în comun.  

În perioada următoare, este necesar să fie mutată linia de tramvai și să fie introduse mijloace auto de transport în comun.

Șantierul stadionului Eroii Timișoarei FOTO Druckeria
Șantierul stadionului Eroii Timișoarei FOTO Druckeria

Cum va arăta stadionul

Cu o suprafață construită de peste 10.000 metri pătrați, 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale.

La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi loje, oficii și alte spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.  

Pentru siguranță, stadionul va fi dotat cu sistem de detecție avertizare și alarmare la incendiu în toate spațiile și cu sistem de supraveghere video, iar pentru acces va fi folosit un sistem modern cu turnicheți cu cititoare de coduri de bare sau QR code. 

A început construcția stadionului Eroii Timișoarei FOTO Ștefan Both

Primăria Timișoara are la dispoziție un teren de aproape 53.000 metri pătrați, astfel că va amenaja și o parcare cu peste 430 de locuri și o zonă verde tip parc cu acces liber.

Stadionul se va ridica pe structură metalică și va costa în jur de 115 milioane de lei, bani proveniți exclusiv din bugetul local al Primăriei Timișoara. Termenul de execuție a lucrărilor este de 27 de luni, ceea ce înseamnă că arena ar trebui să fie gata în cursul anului 2026.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite