Justiţie în ritm de melc. Următorul termen dintr-un proces cu o miză uriaşă, fixat la sfârşitul anului 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul
pentru parcarea din spatele magazinului Bega se judecă de şase ani fără un rezultat final FOTO timisoreni.ro
Procesul pentru parcarea din spatele magazinului Bega se judecă de şase ani fără un rezultat final FOTO timisoreni.ro

Primăria Timişoara se judecă de şase ani pentru recuperarea unui teren foarte valoros din zona ultracentrală a oraşului. Procesul a ajuns în faza de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar primul termen din recurs este programat abia în octombrie 2022.

Un teren de 3.700 de metri pătraţi din centrul Timişoarei (parcarea din spatele magazinului Bega) este disputat în instanţă, din anul 2015, de Primăria Timişoara şi firma Bega Turism, deţinută de fraţii Emil şi Marius Cristescu, consideraţi cei mai bogaţi bănăţeni. 

Concret, terenul a fost atribuit firmei Bega Turism în 2014, de Ministerul Economiei. Primăria Timişoara, care voia să construiască pe teren o parcare supraetajată, a contestat în instanţă titlul de proprietate emis de Ministerul Economiei şi în primă instanţă, la Curtea de Apel Timişoara, a câştigat procesul, recuperând terenul.

A urmat recursul de la Curtea Supremă, unde judecătorii au trimis dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Timişoara. Şi după rejudecare Primăria Timişoara a câştigat, iar dosarul a ajuns din nou la Curtea Supremă, unde a fost înregistrat în ianuarie 2021.

Primul termen din recurs a fost programat, însă, abia în 6 octombrie 2022. Purtătorul de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Csaba Bela a declarat pentru „Adevărul” că o explicaţie ar putea fi faptul că „Secţia Contencios Administrativ este cea mai încărcată secţie a Înaltei Curţi”. „Secţia este foarte încărcată şi de regulă sunt termene mai lungi”, a explicat purtătorul de cuvânt al CJJ.

Judecătorul Csaba Bela a mai declarat că un termen rezonabil în care poate fi judecat un proces nu poate fi stabilit. „Noţiunea de termen rezonabil este fluidă, de la caz la caz, în funcţie de rolul instanţei, de schema de personal. Nu există o definiţie legală a acestei sintagme. Se interpretează de la caz la caz în funcţie de specificul fiecărei instanţe sau parchet”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ICCJ. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Unul dintre cele mai mari „tunuri” imobiliare din Timişoara, reconfirmat de judecători

Primăria Timişoara suferă o înfrângere usturătoare în bătălia pentru un teren ultracentral deţinut de fraţii Cristescu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite