FOTO Destinul unui mexican îndrăgostit: s-a mutat în Banat, de dragul soţiei, şi şi-a deschis un restaurant: „Nu exista ceva iute de tot în Timişoara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juan Carlos Tavira Reyes se află de trei ani la Timişoara, unde a ajuns datorită unei mari iubiri. În capitala Banatului a pus pe picioare o fabrică de sosuri mexicane şi un restaurant cu specific mexican.

GALERIE FOTO

Juan Carlos Tavira Reyes este unul dintre puţinii mexicani din Timişoara. În afară de el mai sunt în jur de şase persoane originare din Mexic. Cu toţii au ajuns în Banat în urma unor căsătorii. Juan Carlos a căzut în mrajele bănăţencei Sofia, care a ajuns în America Latină cu un proiect Rotary.

„Eu sunt dintr-un oraş micuţ din sud, se cheamă Tasco, dar m-am mutat în Mexico City, unde am făcut şi facultatea. Am lucrat apoi într-o firmă de catering, eram director de departament. Acolo am cunoscut-o pe Sofia. După trei luni ne-am căsătorit“, a povestit Juan Carlos.

Facultatea făcută în Mexic l-a ajutat să pună pe picioare şi o mică fabrică de sosuri în Timişoara.

„Meseria mea e producţie. Producţie de orice, numai să fie mâncare. Producţie, pompe, linie de producţie, eu am desenat tot, eu am căutat maşinile, eu am negociat“, a declarat Juan Carlos.
 

image

„Am fost să mănânc la un restaurant cu sosurile mele de acasă în geantă”
 

Nu a mai fost decât un pas până să deschisă un mic restaurant mexican la Timişoara, pe care l-a numit La Casa de Juan.

„Când am ajuns la Timişoara exista în oraş un restaurant mexican, dar îmi pare rău, ăla nu a fost mexican. Nimic mexican. Atunci am zis că trebuie să fac ceva, pentru că aici nu este mâncare mexicană. Nu există ceva iute de tot în Timişoara. Am fost să mănânc la un restaurant cu sosurile mele de acasă în geantă. Mie îmi place iute. Am început să fac sosurile acasă, am dat la prieteni“, a afirmat mexicanul.

image

Juan Carlos a mai spus că în România ajung doar unele preparate tradiţionale mexicane.

„Pe lângă reţetele cunoscute, burrito, tacos sau tortilla, noi avem, de exemplu, o specialitate care se numeşte cochinita pibil, din carne de porc. Tacos se face dintr-un fel de lipie din făină de porumb. E o făină specifică pentru Mexic. Noi punem în tacos fasole bătută, pui, porc sau legume. Am învăţat o grămadă de reţete, şi din nord şi din sud şi din centru“, a mai povestit Juan Carlos.

image


Gastronomia mexiacană este una dintre cele mai celebre pe plan internaţional. Printre ele se află bunătăţi precum burrito, quesadillas, nachos, tacos, tamale sau renumita tortilla- mâncarea simbol a mexicanilor.
 

“UNESCO a declarat patrimoniu universal mâncarea mexicană. E ceva! E foarte cunoscută, e foarte variată. Am învăţat o grămadă de chestii de la mama. Şi am început să gătesc iniţial pentru mine, pentru prieteni”, a mai povestit Juan Carlos.  

image

“Dacă nu avem sos iute pe masă înseamnă că nu suntem mexicani”

Când vine vorba de mâncare mexicană, nu se poate să nu te gândeşti la ardeii iuţi.
 

“Toate lumea ştie că mâncarea mexicană e iute. Dar să ştiţi că nu toţi mexicanii mănâncă iute-foc. În general, preparatele nu preparatele sunt iuţit, ci sosurile. Iar noi dacă nu avem sos iute pe masă înseamnă că nu suntem mexicani. Avem de toate. De la deloc iute la iute-foc. Habanero e un ardei specific zonei maiaşilor, pentru că e o zonă foarte caldă. Este printre cele mai iuţi din lume”, a mai spus Juan Carlos Tavira Reyes.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite