Cum să eviţi mahmureala: Înainte de culcare să mai beţi un litru de apă şi să luaţi o aspirină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De multe ori, mahmureala e însoţită de senzaţia de gură uscată şi de slăbiciune. Acestea sunt urmări ale deshidratării.

Mahmureala este o stare proastă de sănătate resimţită după o beţie. În general, se instalează în dimineaţa următoare după consumul excesiv de alcool, mai exact după ce efectele toxice ale alcoolului încep să dispară.

Cel mai adesea, mahmureala este însoţită de dureri de cap şi stomac, dar poate provoca şi tulburări psihice precum depresia.

Nu s-a dovedit ştiinţific că amestecarea tipurilor de băuturi alcoolice ar provoca mahmureli cu manifestări mai neplăcute, dar băutorii “profesionişti” recomandă să nu se amestece mai multe tipuri de băutură.

În cartea „Tot ce trebuie să ştie bărbatul genial”, scrisă de Oliver Kuhn (apărută la editura Baroque, Book & Arts), am putut găsi câteva sfaturi pentru a evita mahmureala. 

„Ficatul procesează alcoolul producând metaboliţii responsabili pentru amestecul neplăcut de greaţă şi dureri de cap de a doua zi. E ceea ce se numeşte mahmureală. Băutorii experiemntaţi recomandă să nu se amestee mai multe tipuri de băutură. Vodca şi ginul sunt băuturi pe care oarganismul le suportă destul de bine. Brandy-ul, în schimb, produce mahmureală”, scrie Oliver Kuhn. 
 

„Adesea, mahmureala e însoţită de senzaţia de gură uscată şi de slăbiciune. Acestea sunt urmări ale deshidratării. Corpul încearcă să evacueze toxinele în urină şi atunci are nevoie de cât mai multe lichide. Un pont important pentru evitarea mahmurelii: înainte de culcare e bine să mai beţi un litru de apă şi să luaţi o aspirină. Ca să scăpaţi de mahmureală aveţi nevoie de un mic dejun consistent, de mult zahăr, ca să crească glicemia, şi de cofeină, ca să se îngusteze vasele de sânge din creier”, aflăm din „Tot ce trebuie să ştie bărbatul genial”.

Citeşte şi:

Trucuri în gospodărie: de ce merele nu se pun în acelaşi coş cu alte fructe şi cum se găteşte peştele în maşina de spălat vase

Cum te porţi printre străini. Cultura în care degetul mare ridicat este considerat un gest de mare insultă

Sfat pentru „băutorii geniali“: „Nu beţi niciodată whisky cu gheaţă“

Tehnici speciale pentru a creşte viteza de lectură. De la 200 de cuvinte pe minut puteţi ajunge la 1.000 de cuvinte

Cum se poziţionează corect paharele la restaurant. Vinul trebuie împărţit astfel încât o sticlă să umple şase pahare

Codul bunelor maniere descris în cartea „Tot ce trebuie să ştie bărbatul genial“. Cum se aşază corect masa acasă

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite