BAC 2013 Emoţii mari la Timişoara, la aflarea rezultatelor de la Bacalaureat. Nu există nici o medie de zece în Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost lacrimi de bucurie, dar şi de tristeţe. FOTO: Ştefan Both
Au fost lacrimi de bucurie, dar şi de tristeţe. FOTO: Ştefan Both

În judeţul Timiş nu a existat nicio medie de 10. Cel mai bun procent de promovabilitate îl are Colegiul Naţional "C.D. Loga", însă au fost şi trei licee din judeţ cu promovabilitate zero.

Rezultatele tuturor candidaţilor din Timiş, în ordine alfabetică, pot fi consultate AICI.

Absolvenţii de liceu care au dat Bacalaureatul în sesiunea de vară din acest an au aşteptat cu sufletul la gură afişarea rezultatelor. Unii s-au postat în faţa liceelor încă de duminică seara, în speranţa că vor veni mai rapid notele. Alţii au venit luni încă de la ora 8.00 dimineaţa, ca de exemplu la „C.D. Loga”, însă li s-a spus că ordinul de la Minister este ca afişarea să se facă la ora 11.45. Elevii au fost rugaţi să părăsească holul de la „Loga”, pentru ca profesorii să poată lipi afişele cu rezultatele finale.

Între timp, emoţiile au atins cote maxime. Fix la ora stabilită s-a deschis poarta, iar cei care au dat examen au năvălit spre panouri pentru a-şi vedea notele. S-au auzit ţipete de bucurie, urale, urmate de multe îmbrăţişări şi pupături. “De la opt dimineaţa aştept. Am avut emoţii foarte mari azi. Am media 7,80 şi sunt bucuros. M-am aşteptat la mai puţin, nu credeam că o să-l iau. Dar e bine”, a spus Daniel Ardelean, de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”.

“Am avut media 8,10. Mă aşteptam la o medie în jur de 8. Au fost emoţii mari. Examenele au fost OK. Mai uşor faţă de subiectele anilor precedenţi”, a declarat Alexandra Dragomir, tot de la „Loga”.

“Am luat 8.25. Am dat doar la Geografie, pentru că nu mi-a ieşit media anul trecut. Acum sunt fericită”, a spus Claudia Elena, absolventă a Liceului Teoretic „Jean-Louis Calderon”.

Foştii elevi au imortalizat mediile cu telefonul mobil, iar unii şi-au postat imediat rezultatele pe Facebook.

Au fost şi elevi nefericiţi, care au căzut examenul de Bacalaureat. Unii spun că vor depune contestaţie, alţii spun că aşteaptă sesiunea din toamnă, când vor fi mai pregătiţi.

“Nu are rost să fac contestaţie. A fost un Bacalaureat uşor, dar eu nu m-am pregătit la română. Chiar nu a fost greu. O să mă pregătesc mai bine şi mă prezint la examenul din toamnă. Nu fac o tragedie din faptul că am căzut”, a spus Marius Niţă, de la Colegiul “Emanuil Ungureanu”.

La prima sesiune de Bacalaureat s-au înscris 5.917 de absolvenţi din Timiş. Au fost prezenţi 5.205. Nu s-au prezentat 712, iar 9 elevi au fost eliminaţi din examen, din cauza telefoanelor mobile. 

Au fost respinşi 2.364 de candidaţi. Dintre care 1.982 cu medii mai mici de 5. 382 cu medii între 5 şi 5.99. Media generală pentru promovare trebuie să fie minimul 6. Au fost declaraţi promovaţi 2.832 de candidaţi. Procent de 54,41 la sută din numărul elevilor prezenţi la examenul de Bacalaureat.

Notele au fost astfel: între 6-6.99: 869 elevi; între 7-7.99: 834 elevi; între 8-8.99: 728 elevi şi între 9-9.99 un număr de 421 de elevi.

Judeţul Timiş nu a avut medii de zece, însă trei elevi au fost foarte aproape: un candidat de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” a avut media 9.91, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a fost o medie de 9.93, iar cea mai mare medie vine de la "Loga", 9.97.

Media pe Timiş este 54,41 la sută, foarte aproape de media naţională.

Trei şcoli nu au avut niciun elev promovat: Liceul Teoretic „Socrate”, 2 înscrişi şi 2 respinşi. Liceul Teoretic „Iris” (pentru elevi cu deficienţe de vedere): 15 respinşi şi Liceul Agricol Tehnologic Orţişoara: 15 înscrişi, însă doar 5 prezenţi.

Liceul C.D. Loga are cel mai bun rezultat din judeţul Timiş, cu promovalibilitate de 97 la sută. “Este un proces realist. Nu e o conjunctură, este rezultatul unei munci constante. Ne-am concentrat doar pe procesul de învăţământ. Sunt extrem de înântată pentru că avem acest rezultat spectaculos. Primul meu gând după ce am aflat acest rezultat a fost să transmit colegilor mei şi elevilor felictări. Al doilea, foarte important, a fost gândul pe care l-am transmis Primăriei Timişoara, cu speranţa că poate acum se voi uita către liceul Loga serios, responsabil, aş acum merită. Mă refer la partea de întreţinere a clădirii, reparaţiile de care clădirea are nevoie. Aştept să spună Primăria că această şcoală merită toată atenţia lor”, a declarat Mariea Ştefan, directorul liceului CD Loga.

După C.D. Loga urmează Liceul „Nikolaus Lenau”, cu 96,92 la sută promovabilitate, Liceul „William Shakespeare”, cu 95.08 la sută, Colegiul Naţional Bănăţean, 94,55 la sută, Liceul Peciu Nou, 94,23 şi Liceul “Grigore Moisil”, 94.12 procente.

Citeşte şi:

BAC 2013 Rezultate parţiale Timiş. Rată de promovare de 54,41%

BAC 2013 Candidaţi la Timişoara: "Supraveghetorii erau mai stresaţi decât noi"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite