AUDIO Educatoare, urlând la copilul care vrea să meargă împreună cu un coleg să bea apă: „Nu te duci niciunde. Dacă vrea unul un c***t, tu vrei doi?

AUDIO Educatoare, urlând la copilul care vrea să meargă împreună cu un coleg să bea apă: „Nu te duci niciunde. Dacă vrea unul un c***t, tu vrei doi?

Educatoarea de la grădiniţa din Iohanisfeld a fost înregistrată cum urlă şi îi jigneşte pe copii FOTO Daniel Dancea

O educatoare de la grădiniţa din localitatea timişeană Iohanisfeld este acuzată de comportament nepotrivit după ce a fost înregistrată cum urlă la copii şi îi jigneşte, spunându-i unui copil că „are probleme la mansardă”. În momentul în care un copil vrea să meargă să bea apă, educatoarea ţipă spunând că nu îl lasă niciunde. Educatoarea a fost suspendată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scene şocante surprinse într-o înregistrare audio realizată la grădiniţa din localitatea timişeană Iohanisfeld. Potrivit pressalert.ro, un copil de trei ani şi jumătate s-a plâns acasă că nu se mai duce la grădiniţă din cauza educatoarei Monica Cermure. Potrivit sursei citate, părintele a observat o schimbare a comportamentului copilului, sesizând că acesta este mult mai speriat. Părintele l-a dotat pe copil cu aparatură de înregistrare audio, iar scenele surprinse sunt cutremurătoare.

În înregistrare se aude educatoarea cum urlă la copii de la cele mai mărunte lucruri. Spre exemplu, pentru că unul dintre copii a încurcat creioanele cu care trebuia să coloreze, educatoarea a făcut o criză de nervi: „Nu se colorează cu creionul florile, ci cu creioanele colorate. Mă bagă în pământ fiinţa asta de om. Mă bagă în pământ fiinţa asta”.

Potrivit înregistrării, profesoara îi spune unui copil care nu ştia să facă cifra unu: „Săracu, tu cred că ai o problemă la mansardă.(…) Cred că trebuie să fii dus la medic. Faci aşa nişte mutre ciudate”. În înregistrare se mai aude cum educatoarea îi spune: „Dumnezeule ce m-ai făcut pe planeta asta. La cinci ani nu ştiu să stau pe scaun (n.r. referindu-se la copil)”. În momentul în care un copil vrea să meargă împreună cu un coleg să bea apă, educatoarea explodează din nou:„Nu te duci niciunde. Dacă vrea unul un căcat, tu vrei doi?”. „Tu nu ai idee în capul ălă, tu ai tărâţă”, mai spune educatoarea în înregistrare.

Contactată pentru un punct de vedere, educatoarea a declarat că vorbeşte tare, dar  nu i-a jignit pe copii. „Domnule, nu pot să vă răspund la întrebările astea. Aia e toată problema dumneavoastră? Eu am volum la voce. Eu aşa vorbesc. Eu nu am spus niciodată că un copil are în cap tărâţă”, a declarat educatoarea pentru pressalert.ro.

Educatoarea a fost suspendată

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş a declanşat o anchetă la grădiniţa din Iohanisfeld. Inspectorului şcolar general, Aura Danielescu, a declarat că a fost sesizată prin apariţia înregistrării în presă, iar la nivelul şcolii s-a întrunit de urgenţă Consiliul de Adminitraţie pentru a constitui o comisie de disciplină care să o cerceteze pe educatoare. „Consiliul de Administraţie al şcolii a decis suspendarea doamnei educatoare, care a fost scoasă de la clasă şi nu poate să revină până a o hotărâre a Consiliului de Adminitraţie, luată în baza unui raport al Comisiei de Disciplină”, a declarat Aura Danielescu. Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş a mai spus că i-a sunat pe părinţi pentru a-şi cere scuze şi a-i asigura că inspectoratul ia toate măsurile, astfel încât copiii să fie pe mâini bune. 

citeste totul despre: