Primarul din Reghin, acuzat de luare mită şi abuz în serviciu, pus sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Reghin, acuzat că a cerut bani unei societăţi pentru reprezentanta unei companii executate silit din cauza neplăţii datoriilor către stat, oferind în schimb firmei respective decontarea unor lucrări neexecutate, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Târgu Mureş au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, până la data de 13 februarie 2016, faţă de Maria Precup, primar al municipiului Reghin, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Precup nu poate exercita funcţia de primar al municipiului Reghin şi nu poate intra în incinta Primăriei. De asemenea, Precup trebuie să se prezinte la DNA ori de câte ori este chemată, trebuie să informeze DNA dacă îşi schimbă locuinţa, să se prezinte la IPJ Mureş conform unui program de supraveghere. De asemenea, Precup nu poate ieşi din ţară, nu se poate apropia şi nici comunica, direct sau indirect, pe nicio cale, cu suspecţii, inculpaţii şi cu martorii din dosar etc.

Maria Precup a fost reţinută, marţi, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. DNA arăta că primarul a pretins, în vara anului 2012, administratorului unei societăţi comerciale o sumă de bani pentru o anumită persoană, pentru ca, în schimb, edilul să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de către respectiva societate, în cadrul unui proiect de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin. Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruţi ca mită de către primar era reprezentanta altei societăţi comerciale faţă de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligaţiilor către bugetul de stat.

Astfel, suma de 26.040 lei a fost remisă de către administratorul societăţii comerciale, sub forma unei vânzări - cumpărări mascate, banii fiind viraţi direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligaţiile societăţii datornice către bugetul de stat şi pentru care Administraţia Finanţelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită.

În 4 septembrie 2012, conform înţelegerii, Precup a acceptat la plată şi a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii.

Prejudiciul cauzat municipiului Reghin este de aproximativ 75.000 lei, reprezentând lucrări neefectuate şi, în consecinţă, un folos necuvenit societăţii comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare.

Maria Precup a fost consilier local, apoi viceprimar, iar în 2012 a fost aleasă primar al municipiului Reghin.

Numele primarului din Reghin a fost implicat, în 2013, şi într-un dosar de corupţie în care procurorii anticorupţie susţineau că 19 inculpaţi, între care fostul edil al municipiului, Nagy Andras, ar fi aprobat vânzarea unui teren în suprafaţă de aproape 6.000 de metri pătraţi din Reghin către o societate comercială din localitate, fără licitaţie publică şi la un preţ subevaluat, iar fostul edil ar fi procedat la un schimb cu unul dintre consilierii locali, Lucia Bucin, în urma căruia i-a cedat gratuit firmei acesteia un teren de aproape 3.800 de metri pătraţi, proprietate a statului român. DNA susţinea că, astfel, Primăria Reghin a fost prejudiciată cu 69.861,9 euro.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite