Porumbul fiert, leacul neştiut pentru depresie. Cum poate revigora întreg organismul delicatesa de sfârşit de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porumbul este una dintre cerealele care pot avea beneficii importante pentru organism. O cură cu porumb ajută bolnavii de diabet, reglează tensiunea, echilibrează tranzitul intestinal, tratează depresia, înfrumuseţeză tenul şi părul.

Originea porumbului

Porumbul provine din America Centrală şi era cultivat cu 7.000 de ani înaintea erei noastre. Constituia hrana de bază a mayaşilor, aztecilor şi incaşilor.

porumb

Popoarele vechi foloseau seminţele de porumb ca hrană, pentru producerea uleiului, a alcoolului sau a bijuteriilor. Frunzele erau bune pentru umplerea saltelelor, fabricarea păpuşilor şi a mocasinilor, precum şi în ritualuri de înmormântare. A început să fie cultivat de italieni şi francezi abia în secolul al XVI-lea. Datorită spaniolilor şi portughezilor, porumbul a ajuns şi în Africa.

Aliat în curele de slăbire şi bogat în vitamine

Porumbul este recomandat bolnavilor de diabet, deoarece reduce tensiunea şi nivelul zahărului din sânge. Datorită cantităţii ridicate de acid folic, porumbul are un rol esenţial în diviziunea celulară şi contribuie inclusiv la tratarea depresiei, a acneei şi la creşterea părului.

Magneziul, prezent în cantităţi mari în porumb, luptă cu îmbătrânirea organismului

Porumbul fiert are calităţi antiinflamatorii şi contribuie la echilibrarea tranzitului intestinal. Este bogat în vitaminele A, B, C şi E, precum şi în săruri minerale - magneziu, fosfor, potasiu, dar şi în fibre. Porumbul are efect împotriva stresului, ajută la funcţionarea sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi la producerea de globule roşii. Porumbul conţine de asemenea un antioxidant important - vitamina E, care ne protejează împotriva artritei.

Mătasea de porumb se usucă şi se utilizează sub forma de infuzie

Mătasea de porumb este un diuretic foarte puternic şi reglează funcţiile rinichiului. Se poate prepara o infuzie, care se poate bea caldă, cu o linguriţă de miere. Această infuzie este indicată în litiaza renală, cistite, albuminurie, în eliminarea apei din ţesuturi. Ceaiul din mătase de porumb ajută la eliminarea pietrelor sau a nisipului de la rinichi.

Cum poate fi gătit şi ce mai pot face gospodinele cu porumbul

Poate nu ştiaţi, dar pănuşile de porumb au fost folosite în trecut de către indienii americani drept gumă de mestecat. În prezent, în Brazilia şi în Indonezia, combinaţia dintre lapte şi boabe de porumb dulce reprezintă baza multor mâncăruri tradiţionale. În Pakistan, vânzătorii ambulanţi gătesc porumbul în nisip încins acoperit cu tăvi de metal.

În America Centrală, porumbul se foloseşte la prepararea tăriei “chichi”, iar făina de porumb este folosită la prepararea tortillei.

Sfaturi: Dacă îl fierbeţi sau îl pregătiţi la aburi, nu adăugaţi sare şi nu lăsati porumbul să se fiarbă foarte mult, pentru că se va întări şi-şi va pierde savoarea. Poate fi copt pe grătar, învelit în frunze.

image

Porumbul fiert se prepară foarte uşor şi dacă este proaspăt trebuie să sară „lapte” din boabe, atunci când apăsaţi cu unghia. Astfel veţi ştii că este fiert în 30-40 de minute. Porumbul trebuie desfăcut de frunze şi spălat. Puneţi jumătate din frunze pe fundul oalei, adăugaţi porumbul decojit şi puneţi restul frunzelor deasupra. Lăsaţi la fiert, iar după ce este fiert şi uşor răcit, presăraţi sare sau adaugaţi unt.

Porumbul fiert poate fi adăugat în supe pentru a îmbunătăţi conţinutul nutriţional.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite