Organizatorii Peninsulei acuză autorităţile locale mureşene că n-au mai dorit să găzduiască festivalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bodor Laszlo îi acuză pe reprezentanţii administraţiei locale târgumureţene de lipsă de interes pentru organizarea Peninsulei
Bodor Laszlo îi acuză pe reprezentanţii administraţiei locale târgumureţene de lipsă de interes pentru organizarea Peninsulei

Festivalul Peninsula, cel mai mare organizat în România, se va desfăşura pentru prima dată în istoria sa în alt oraş decât Târgu-Mureş. Mai exact, între 18 şi 21 iulie, distracţia se mută la Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului.

Primele zvonuri referitoare la o mutare a festivalului au apărut la finele anului trecut, iar termenul fixat de organizatori pentru anunţul oficial a fost amânat de două ori, fapt dătător de speranţe pentru mureşenii care doreau să păstreze festivalul ”acasă”. În condiţiile în care cea mai mare problemă, cea a locului de desfăşurare, părea că s-a rezolvat, existau, cel puţin în teorie, şanse extrem de mari ca Peninsula să rămână la Târgu-Mureş şi toată tevatura creată în jurul mutării la Cluj a festivalului să fie un truc pentru negocieri mai favorabile cu autorităţile locale târgumureşene.

Nu sunt de acord cu mutarea festivalului, pentru că Târgu-Mureşul este de zece ani partener al Peninsulei. Locaţia pe care am prevăzut-o pentru anul acesta este Parcul Municipal, acolo trebuie să se desfăşoare festivalul anul acesta. Este vorba despre terenul Romsilva care adăposteşte caii de rasă şi care urmează să fie atribuit municipalităţii”, declara atunci primarul Târgu-Mureşului.

Totuşi, se pare că nu doar problemele financiare cu care se confruntă SC Sziget Management SRL, societatea care se ocupă cu organizarea festivalului şi care a intrat în procedura de insolvenţă şi nici şansa dezvoltării mai mari a festivalului într-un oraş cu un mai puternic potenţial economic nu au fost determinante pentru ca organizatorii Peninsulei să mute festivalul în altă parte. Aceştia i-au acuzat pe reprezentanţii municipalităţii mureşene că nu au stat la masa negocierilor suficient, în comparaţie cu partea clujeană.

Noi am avut mari dificultăţi cu terenul pe care am organizat festivalul, an de an fiind obligaţi să investim în infrastructură şi chirii, întrucât terenul aparţinea unor persoane fizice. Colaborarea cu Consiliul Local Târgu-Mureş şi cu Primăria Târgu-Mureş poate fi cel mai bine exemplificată astfel: în ultimele patru săptămâni am reuşit să discutăm atâtea detalii cu primăria Cluj-Napoca, cât nu am reuşit în 10 ani cu Primăria Târgu-Mureş. Dacă vrem să construim o strategie pe termen lung, trebuie să avem bază, iar interesul nostru e să dezvoltăm festivalul de la an la an. În condiţiile în care nu există comunicare şi interes pentru noi la Târgu-Mureş, a trebuit să ne schimbăm strategia în altă parte", a declarat Bodor Laszlo, directorul festivalului.

Cu alte cuvinte, organizatorii fest-ului îi acuză pe membrii Consiliului Local şi ai Primăriei din Târgu-Mureş că nu au dorit să organizeze festivalul în oraşul nostru, obligându-i astfel să plece în altă parte.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite