Cele mai căutate joburi pe vasele de croazieră. Cu cât e plătit un bucătar, un ospătar sau o cameristă

Cele mai căutate joburi
pe vasele de croazieră. Cu cât e plătit un bucătar, un ospătar sau o cameristă

Joburi pe vase de croazieră FOTO Michel Floch/meretmarine.com

Să munceşti şi să vezi toată lumea, poate fi jobul perfect. Cei care îşi doresc asta pot opta pentru unul din sutele de joburi de ospătari, cameriste şi bucătari pe cele mai frumoase vase de croazieră din lume. Joburile pe cele mai mari nave maritime sunt la mare căutare, iar salariile sunt pe măsură. Cele mai mici pornesc de la 1.100 de euro, iar bucătarii sunt recompesaţi şi mai bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această perioadă a anului au loc cele mai multe recrutări pentru vasele de croazieră. Pe cel mai mare portal de joburi din România recrutările sunt în toi, iar plecările vor fi majoritatea din luna martie.

Cele mai mari companii de River Cruise din Europa caută personal pentru toate poziţiile disponibile pe un vas de croazieră. Pentru a putea aplica pentru postul de ospătar, unde există 50 de poziţii, se cer cunoştinţe de limba engleză, nivel începător, se oferă cazare, masă, transport şi asigurare. Este vorba despre un contract de muncă full time, iar salariul este cuprins între 1500.00 - 3500.00 euro, lunar, negociabil. Primele interviuri au loc pe skype. Pentru postul de cameristă există 50 de poziţii libere cu salariu de 1100 de euro lunar şi alte 100 de poziţii cu salariul de 1500 de euro, iar durata contractului variază, de la 6 luni, la 9 luni. Este solicitată cunoaşterea limbii engleză, dar şi a limbii germană, la un nivel mediu. În cazul bucătarilor, durata contractului este de 9 luni, există 100 de poziţii disponibile, se oferă de asemenea cazare, masă, transport şi asigurare, limba engleză sau germană la nivel conversaţional bun şi experienţă minimă de un an pentru poziţia la care se aplică. Vârsta bucătarilor trebuie să fie cuprinsă între 18 şi 45 de ani, să aibă cazierul curat, iar salariul ajunge şi la 3500 de euro lunar” se arată pe portalul www.tjobs.ro

Dacă în majoritatea cazurilor îmbarcările au loc în luna marie, există companii care recrutează personal pentru vasele de croazieră pe tot parcursul anului. Ofertele acestea sunt pentru ospătari, cameriste, barmani, barwaiteri, recepţioneri, bucătari, nightwatch , coafeze, maseuri etc, pentru vapoare de croazieră în Europa.

 

citeste totul despre: