Ce să nu bem şi să nu mâncăm pe timp de caniculă pentru a evita transpiraţia excesivă - sfaturile medicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
transpiratie

Temperaturile extreme şi umiditatea pot crea mari probleme. Persoanelor care traspiră abundent le pot apărea în aceste zile caniculare tot felul de eczeme. Cum se tratează şi cât de periculoase sunt ne lămuresc specialiştii.

Transpiraţia excesivă pe timpul verii

În timpul verii, transpiraţia excesivă reprezintă una dintre cele mai mari probleme. Inestetică şi, de cele mai multe ori, urât mirositoare, traspiraţia poate ascunde chiar şi unele probleme de sănătate. Cei care se ştiu, totuşi, sănătoşi e bine să evite hainele din material sintetic şi să evite consumul unor alimente.

Efectele cofeinei pentru glandele sudoripare

Cu cât consumi mai multă cofeină, cu atât vei transpira mai mult. Specialiştii recomandă ca în timpul verii să evităm consumul excesiv de cafea sau băuturi pe bază de cafea pentru a evita astfel apariţia mai multor probleme printre care şi transpiraţia excesivă. Cofeina stimulează sistemul nervos central şi activează glandele sudoripare.

Ce să nu mâncăm şi să nu bem când e foarte cald

Specialiştii ne atrag atenţia că pe lângă cofeină şi alcoolul creează mari probleme în zilele caniculare. Dacă o bere sau un şpriţ ne răcoresc, la prima vedere, consumul prea mare de alcool va avea chiar efectul contrar. Dacă mâncăm prea picant sau prea iute vom avea din nou probleme cu transpiraţia.

Cum ne îmbrăcăm pentru a nu transpira prea tare

Este cunoscut deja că în timpul verii e bine să purtăm haine dintr-un material natural şi este chiar recomandat să evităm purtarea lenjeriei sintetice sau a hainelor de „plastic”. Acestea nu permit pielii să respire, iar astfel volumul transpiraţiei va creşte. Traspiraţia are şi ea un rol benefic pentru organism, acela de a controla temperatura corpului, dar pentru a nu crea mai apoi probleme e bine să fie ţinută sub control. Ţesăturile sintetice împiedică evaporarea transpiraţiei, care, la rândul său sporeşte eforturile organismului de a se regla termic.

Ce sunt eczemele şi de ce pot apărea mai mult în timpul verii

Specialiştii nu au găsit o cauză exacta a apariţiei eczemelor, ci au chiar mai multe variante. Acestea pot apărea din mai multe motive. Din cauza scăderii sistemului imunitar, a unor factori ereditari, a utilizării unor produse cosmetice care creează iritaţii, eczemele pot apărea şi ca urmare a unui stres puternic sau din cauza unei sensibilităţi la anumite alimente. Cert este că medicii dermatoligi susţin că atunci când traspirăm excesiv, eczemele tind să apară şi să se dezvolte mai urât. Diagosticul de eczemă va fi pus în urma unui examen fizic amănunţit.

Eczema poate fi asemănătoare cu alte boli de piele şi are următoarele simptome: mâncărime, piele uscată, zone uşor inflamate şi iritate şi chiar erupţii cutanate prin eliminare de fluide. Pentru confiramrea diagnosticului medical specialist dermatolog vă poate solicita o serie de analize.  

Tratamentul eczemelor depinde de vârsta persoanei afectate, de starea generală de sănătate, tipul de eczemă şi de gravitatea acesteia.

Recomandări pe aceeaşi temă:

Semnale de alarmă pe care le transmite corpul în timpul unui infarct

Zece remedii împotriva transpiraţiei excesive

Opt lucruri pe care nu le ştiai până săptămâna trecută

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite