Care este cea mai bună apă plată. O cantitate mare de nitraţi poate să ducă la apariţia cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa plată cu o cantitate mare de nitraţi poate să afecteze organismul
Apa plată cu o cantitate mare de nitraţi poate să afecteze organismul

Calitatea apei pe care o consumăm are o importanţă deosebită pentru buna funcţionare a organismului. Apa plată trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi considerată de calitate, astfel încât compoziţia chimică are un rol primordial.

Cantitatea optimă de apă pe care trebuie s-o consumăm zilnic este cuprinsă între opt şi zece pahare pe zi. Totuşi, apa plată care este cea mai benefică organismului uman trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Cea mai importantă se referă la cantitatea de nitraţi. Apa plată care conţine o cantitate mai redusă de nitraţi este cea mai recomandată consumului. Nitraţii sunt niste substanţe toxice care pot să devină chiar cancerigeni şi predispun la apariţia de diferite afecţiuni. Pentru ca organismul uman să nu aibă de suferit se recomandă ca nivelul nitraţilor să nu depăşească 50 mg/litru.  

De asemenea, cantitatea de reziduuri existente per litru determină calitatea apei plate. Astfel, cele care au reziduuri sub 500 mg/litru pot fi consumate fără probleme. Consumul unor anumite game de apă plată care conţin măsuri diferite de săruri minerale, calciu, sodiu, potasiu, cloruri şi magneziu se recomandă în funcţie de problemele de sănătate cu care ne confruntăm. Astfel, cei care suferă de litiaze biliare şi afecţiuni hepato-biliare pot consuma apă plată cu un nivel ridicat de sulfat de calciu şi magneziu.
 

Apa plată oligometalică, bogată în calciu şi magneziu, se recomandă celor care urmează regimurile fără sare sau pentru facilitarea diurezei şi în remedierea litiazei oxalice şi fosfocalcice. Totodată, pentru cei care suferă de hiperazotemie, celulită şi negi este benefică apa plată care este puţin mineralizată, însă are un conţinut important de calciu.

Apa plată îmbuteliată nu trebuie fiartă, pentru că, prin fierbere, concentraţia de săruri, nitraţi, fier şi minerale va creşte. În urma fierberii se distrug doar microorganismele, dar restul substanţelor componente îşi sporesc gradul de concentraţie.

Ambalajul în care este îmbuteliată apa plată are un anumit rol în păstrarea acesteia. Apa minerală plată în sticlă fumurie este considerata a fi cea mai bună, pentru că proprietăţile sunt păstrate mai bine, deoarece împiedică pătrunderea razelor soarelui. De asemenea, cei care consumă apă la PET trebuie să cunoscă faptul că nu trebuie expusă la razele soarelui şi nici la căldură.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite