FOTO Peisajul de care va avea parte convoiul regal pe drumul către Curtea de Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus, miercuri, în România, sosind, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus, miercuri, în România, sosind, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă

Convoiul regal va avea parte de un peisaj nu tocmai demn pentru ceea ce a însemnat Regele Mihai pentru România. Trenul Regal cu sicriul Regelui Mihai I va sosi în Gara din Curtea de Argeş sâmbătă, 16 decembrie, la ora 17.30. Până acolo, însă, gările sunt dezolante.

Convoiul va trece prin gările din Titu şi Găeşti, ambele aflate în paragină. Şinele de cale ferată abia dacă mai sunt prinse de sol, peroanele sunt pline de găuri, denivelate, iar pereţii gărilor aproape că se prăbuşesc peste călători. 

În Titu, călătorii sunt dezamăgiţi că Regele trebuie să treacă prin astfel de locuri. 

"Eu circul rar cu trenul. Merg cu trenul când plec la mare sau la tratament, la băi. Condiţiile din tren sunt foarte proaste. Gările sunt şi mai şi. Unele dintre ele sunt în paraginea de-a dreptul. Ştiu că pe aici o să treacă şi convoiul regal. Ar fi trebuit să arate altfel, mai ales pe acest traseu, să pună oamenii la treabă, pentru că vor fi şi străini cu ochii pe noi. Nu e normal", spune doamna Maria. 

gari titu si gaesti

La Găeşti gara pare desprinsă din Evul Mediu.  Uşile vechi, care nu se mai închid, scârţăie la fiecare adiere de vânt, geamurile lipsesc din gara veche, iar scaunele sunt rupte. De asemenea,  peronul aproape că nu mai există, iar gunoaiele sunt la tot pasul.

"Condiţiile nu sunt prea bune. Eu circul destul de des cu trenul. Noi am făcut o acţiune de voluntarit pentru a igineniza aspectul gării. La scurt timp după igienizare, peisajul a revenit la normal, adică gunoaie aruncate peste tot" , spune o adolescentă.

gari titu si gaesti

Programul detaliat al furneraliilor Majestăţii sale, Regele Mihai, prevede că sâmbătă, între ora 14.00 şi ora 18.20, "cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeş, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Chitila, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi", potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Casei Regale a României.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus, miercuri, în România, sosind, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus de o aeronavă tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, care a aterizat pe platforma din faţa Salonului Oficial.

La aeroport au fost prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Principele Radu, Principesa Maria, precum şi nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, alături de logodnica sa, dar şi numeroase oficialităţi.

   

De la avion, sicriul cu trupul Majestăţii Sale a fost purtat pe umeri de opt militari ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul şi depus pe un catafalc. Au fost intonate imnul naţional şi cel regal, apoi la Salonul Oficial a fost oficiată o slujbă religioasă.

Ceremonia de la Otopeni a avut caracter militar.

La ora 11.00, au fost trase clopotele clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus în ţară FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite