Bacteria Clostridium nu a dispărut, deşi autorităţile dau voie la consumul apei la Pucioasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa şi Compania de Apă dau voie la consumul apei din reţeaua publică din Pucioasa, infestată cu fecale, oamenii trebuie să ştie că bacteria Clostridium nu a dispărut complet. Acelaşi lucru se poate spune şi despre comunele Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brăneşti şi Doiceşti.

Purtătorul de cuvânt al DSp Dâmboviţa, Marinela Popa, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că bacteria apare şi dispare, semn că poluarea pe Râul Ialomiţa este încă activă.

marinelapopa

Pentru a veni în sprijinul oamenilor, Crucea Roşie Dâmboviţa a împărţit ieri apă plată îmbuteliată pentru 179 de familii unde există mame care alăptează.

Locuitorii din Pucioasa, Doiceşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Brăneşti, au voie să consume apă doar după ce o fierb 15 minute. Aşa se arată în comunicatele de presă ale DSP Dâmboviţa şi Companiei de Apă Târgovişte - Dâmboviţa. Aceasta este a doua măsură "relaxată" de la apariţia bacteriei Clostridium în Barajul Pucioasa, ca urmare a deversărilor de facale.

"Ţinând cont de faptul că până la acest moment nu există o altă sursă sigură de alimentare cu apă a zonelor amintite, s-a recomandat că apă din reţeaua de distribuţie furnizată din vechea sursă, să fie consumată inclusiv pentru băut, numai fiartă şi răcită. Ea va fi supusă procesului termic pentru cel puţin 10 minute", se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Restricţiile de consum se menţin, însă, pentru pacienţii internaţi în Spitalul din Pucioasa şi pentru şcoli. 

image

"Exclusiv, pentru unităţile spitaliceşti cu paturi şi pentru unităţile de învăţământ, alimentarea cu apă potabilă se va face cu cisternă aprovizionată numai din surse autorizate sanitar. Pentru sugarii alimentaţi cu lapte praf, Unităţile Administrativ Teritoriale din zonele afectate, cu sprijinul Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, vor distribui apă plata îmbuteliată. Până în acest moment nu ne-au fost semnalate cazuri de îmbolnăviri prin boală diareică acută, sau altă simptomatologie digestivă, în relaţie cu consumul de apă. Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa va monitoriza permanent măsurile întreprinse de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa pentru remedierea acestei situaţii", mai precizează sursa citată.

De cealaltă parte, CATD anunţă că se menţin măsurile privind monitorizarea calităţii apei distribuite în vederea menţinerii constante în timp a calităţii parametrilor de potabilitate în scopul prevenirii oricărui risc pentru sănătatea populaţiei.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

 

Cazul apei infestate cu fecale: autorităţile îşi pasează vina, în timp ce mii de gospodării, pensiuni şi hoteluri deversează de ani de zile în Ialomiţa

 

Precizări ale DSP, despre potabilitatea apei de la Pucioasa

 

Sancţiuni uriaşe date de Garda de Mediu în problema apei cu fecale de la Pucioasa. În vizor, Compania de Apă, Primări Fieni şi o firmă privată

 

A fost descoperit vinovatul în cazul poluării barajului din Pucioasa. "Ne-a trecut glonţul prin ureche"

 

Care ar fi rezolvarea alimentării în Pucioasa şi cât ar costa. Bacteria Clostridium nu le dă voie oamenilor să folosească apa

 

Ce este “Clostridium perfringens”, bacteria provocată de stârvurile din Barajul Pucioasa

Dâmboviţa: Bacterie periculoasă depistată în reţeaua publică de alimentare cu apă. Patru localităţi au rămas "pe uscat"

 

Apă infestată la Pucioasa. DSP Dâmboviţa: se constată o îmbunătăţire a calităţii apei

 

Dâmboviţa: 35 de şcoli şi grădiniţe rămân închise, luni

 

Din nou apă cu fecale pentru populaţie. Cum a fost posibil ca principala sursă de alimentare cu apă a cinci localităţi să fie otrăvită. Poliţia a deschis un dosar penal

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite